Σελίδες

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

μπιφτέκια από φακές καί πατάτες



Θα χρειαστούμε :

1 φλιτζάνι φακές
2 πατάτες ψιλοκομμένες
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πατάτες και τις φακές σ' ένα βαθύ τηγάνι και τα βράζουμε για μισή ώρα 
με 2 φλιτζάνια νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε.
 
Ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι από το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά και εν συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το κύμινο.
Τώρα θα προσθέσουμε τις φακές, τις πατάτες και τη φέτα,
 ανακατεύουμε πολτοποιώντας όλα τα υλικά.
Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, 
τον κόλιαντρο και το δυόσμο, 
αλατίζουμε.
Βρέχοντας τα χέρια μας, πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια.
Τα βουτάμε στο αυγό, στη συνέχεια στη γαλέτα,
 τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.


 καλή επιτυχία !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου