Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

μετατρέψτετο, τολμήστετο !






Σίγουρα είναι αρκετές οι φορές που έχετε προβληματιστεί για το αν θα πρέπει να εγκαταλείψετε ένα παλιό σας έπιπλο. Μην κάνετε το λάθος…απλά μετατρέψτε το!

Κάντε αρχή με καρέκλες ή πολυθρόνες: Αρκετή προσωπική εργασία και η βοήθεια ενός καλού ταπετσέρη, αρκούν για ένα μοναδικό αποτέλεσμα…Ξεκινήστε με γυαλόχαρτο και καλό τρίψιμο στα εμφανή ξύλα της καρέκλας.

Έπειτα επιλέξτε το χρώμα ή το λούστρο της αρεσκείας σας (προτείνουμε ξυλοντεκόρ και λαδομπογιές). Ιδανικά είναι τα χρώματα νερού που είναι εύχρηστα και άοσμα. Μπορείτε να παίξετε και με μεταλλικές αποχρώσεις όπως χρυσό ή ασημί ή με συνδυασμό πολλών χρωμάτων δίνοντας έτσι την όψη πατίνας!






Τελειώσατε με το χρώμα; Έφτασε η ώρα να καταπιαστείτε με το ύφασμα… θυμηθείτε λοιπόν τη παλιά τέχνη της κουρελούς που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Λίγη λινάτσα, μια μεγάλη βελόνα σακοράφα, κομμάτια από στόφες του γούστου σας και καλή αρχή. Πειραματιστείτε με ποικιλία υφασμάτων στην ίδια καρέκλα, ή ακόμη δημιουργήστε κάτι δικό σας χρησιμοποιώντας ρετάλια από στόφες σε διάφορες αποχρώσεις και ποιότητες όπως βελούδο, σενίλ, μπροκάρ κλπ.Το αποτέλεσμα; Ανεπανάληπτο!

Εξίσου πρωτότυπη ιδέα είναι αν ζωγραφίσετε, πάνω στο σκελετό της ήδη βαμμένης καρέκλας σχέδια ή γεωμετρικές φόρμες.Επίσης με την τεχνική του κολάζ μπορείτε να καλύψετε κάποια ξύλινη επιφάνεια της καρέκλας…




Οι καρέκλες στις φωτογραφίες ήταν της γιαγιάς μου, με λίγη φαντασία και καλή διάθεση μεταμορφώθηκαν…ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!!




πηγή :





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου