- 1 πακέτο ταλιατέλλες
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- 4 κόκκινες ντομάτες ψιλ/νες και ξεφλουδισμένες ή 1 κουτί κονκασέ
- 7-8 φύλλα βασιλικού
- Λίγη φρέσκια ρίγανη ή ελάχιστη ξερή
- 15 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
- ¼ σπανάκι
- 1 κομμάτι φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- Μερικές κ.σ. λάδι
- 1 κούπα ζωμό κότας
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τις ταλιάτέλλες και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας που μέσα
σε αυτήν θα ρίξουμε τα ζυμαρικά μας ψημένα αλ ντέντε.
- Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτω τις ελιές και τις ντομάτες και το αφήνω για κανένα 10λεπτο να
βράσει.
-Ρίχνω το σπανάκι, το βασιλικό και τη ρίγανη.
Προσθέτω και το ζωμό
και βράζω για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέτω αλάτι με προσοχή και πιπέρι.
Το
ζωμό τον ρίχνω ανάλογα με τα υγρά που θα έχει η σάλτσα μας.
- Όταν είναι έτοιμη, παίρνω τις ταλιατέλλες από την κατσαρόλα με μια
κουτάλα
και τις προσθέτω στη σάλτσα μου.
Ανακατεύω και σερβίρω με
τριμμένη φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου