Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Πράσινες ταλιατέλες με φέτα ....μια νόστιμη μεσογειακή μακαρονάδα!




  • 1 πακέτο ταλιατέλλες
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 4 κόκκινες ντομάτες ψιλ/νες και ξεφλουδισμένες ή 1 κουτί κονκασέ
  • 7-8 φύλλα βασιλικού
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη ή ελάχιστη ξερή
  • 15 ελιές  μαύρες χωρίς το κουκούτσι
  • ¼ σπανάκι
  • 1 κομμάτι φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • Μερικές κ.σ. λάδι
  • 1 κούπα ζωμό κότας
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
                               
 
- Βράζουμε τις ταλιάτέλλες και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας που μέσα 
σε αυτήν θα    ρίξουμε τα ζυμαρικά μας ψημένα αλ ντέντε.
 - Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
 Προσθέτω τις ελιές και τις ντομάτες και το αφήνω για κανένα 10λεπτο να βράσει.
 -Ρίχνω το σπανάκι, το βασιλικό και τη ρίγανη. 
Προσθέτω και το ζωμό και βράζω για 5 λεπτά ακόμα. 
Προσθέτω αλάτι με προσοχή και πιπέρι. 
Το ζωμό τον ρίχνω ανάλογα με τα υγρά που θα έχει η σάλτσα μας.
 - Όταν είναι έτοιμη, παίρνω τις ταλιατέλλες από την κατσαρόλα με μια κουτάλα 
και τις προσθέτω στη σάλτσα μου. 
Ανακατεύω και σερβίρω με τριμμένη φέτα. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου