Σελίδες

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σαλάτα των γεύσεων και των….στρωμάτων -- Μια ιδιαίτερα χορταστική και πολύ νόστιμη σαλάτα για μπουφέ!


recipe image

mageirikesdiadromes

  • 1 βαζακι κονσερβα σαλατα σέλινο, κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο μήλο ξινό σε κυβακια κομμενα
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 6 φετες ζαμπόν σε κυβακια κομενες η σε λεπτες λωριδες
  • 5 αυγά βραστα σφιχτα κομενα σε ροδελες
  • 2 πράσα μονο το τρυφερο μερος σε λεπτες ροδελες
  • 2 κονσερβες μανταρινια
  • 1 κονσέρβα ανανά σε κοματακια
  • 1 βάζο μαγιονεζα οχι με πολλα λιπαρα
  • 250 γρ τυρι τριμενο (Gouda)
Οδηγίες
  1. Στραγγιζουμε το Σέλινο, το καλαμπόκι, το μανταρίνι και τον ανανά  χωριστά, το καθενα. Ανακατεουμε τη μαγιονεζα με τον χυμο του ανανα.
  2.  Παιρνουμε μια γιαλινη λεκανη και βαζουμε με την σειρα το σέλινο ,Μήλα, Καλαμπόκι, λιγο τυρι τριμεμνο, λιγη αραιωμενη μαγιονεζα, λιγο απο τα πράσα, ανανά , πάλι λιγη αραιωμενη μαγιονέζα, λιγο τυρι τριμεμνο, Μανταρίνια, Αυγά, μαγιονέζα, λιγο τυρι τριμμενο
  3. Ριχνουμε απο πανω την υπολοιπη αραιωμενη μαγιονέζα και λιγο πρασο και βαζουμε τη σαλάτα για 24 ώρες στο ψυγειο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου