Σελίδες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κάρδαμο



Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κάρδαμο

Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • 1 1/4 κούπας χοντρό σιμιγδάλι
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. φιλέ αμύγδαλο
  • 3-4 σπόρους κάρδαμο
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ½ κούπες νερό
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ φακελάκι σκόνη σαφράν
Ξεκινάμε!
  • 1 Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. Όταν λιώσει η ζάχαρη πρόσθεσε και το σαφράν. Όταν το σιρόπι πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.
  • 2 Στη συνέχεια βγάλε το περίβλημα από το κάρδαμο και με ένα γουδί σπάσε τα μαύρα σποράκια.
  • 3 Πάρε τώρα μια κατσαρόλα και λιώσε μέσα το βούτυρο. Όταν γίνει αυτό, πρόσθεσε και το σιμιγδάλι. Όταν αρχίσει να ξανθαίνει το σιμιγδάλι ρίξε μέσα και τα αμύγδαλα και συνέχισε το καβούρδισμα μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα ανοικτό καστανό χρώμα.
  • 4 Ρίξε το σιρόπι στο σιμιγδάλι με προσοχή γιατί πιτσιλάει. Αφού ανακατέψεις λίγο, ρίξε μέσα και το κάρδαμο και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι ο χαλβάς να σφίξει.
  • 5 Τέλος, άδειασε το γλυκό σε μία φόρμα ή ένα μπολ και αυτό ήταν! Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με κάρδαμο είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

           από :http://cookoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου