Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

.... αφράτη,ελαφριά που τρώγεται ευχάριστα

recipe image

συστατικά :

750 ml.γάλα,
- 100 ml.λάδι,
- 1 1/2 φλ. φέτα θρυμματισμένη σε κομματάκια

- 1 φλ. κατίκι   ,
- 200ΓΡ.ρεγκάτο τριμμένο,
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα,
- 1 φλ. σιμιγδάλι καλαμποκιού{πολέντα}
ή απλό σιμιγδάλι ψιλό,
- 1 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο,
- αλατοπίπερο και πάπρικα,
- 1 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ


                                  
οδηγίες :

- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β.
- Σε μπολ μεγάλο ανακατεύουμε τα αυγά με τη φέτα και το κατίκι. 
Σε άλλο μπολ ενώνουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε 
το σιμιγδάλι λίγο λίγο,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
Το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά ,ρίχνουμε και τα μυρωδικά,
το αλατοπίπερο,την πάπρικα,εγώ έβαλα και ρίγανη, και ανακατεύουμε 
να ενωθούν.
- Αλείφομε ένα πυρέξ με το μισό λάδι καλά,ρίχνουμε το μείγμα,στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και απάνω περιχύνουμε 
με το υπόλοιπο λάδι να κάνει κρούστα η πίτα μας.
- Ψήνουμε 40-45 λεπτά να ροδίσει 

*την διάβασα εδώ : mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου