Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

.....με ολόκληρο πορτοκάλι...ένα συγκλονιστικό κέϊκ....




Υλικά :

- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 και 1/2 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν
- λίγη ζάχαρη άχνη(προαιρετικά)

Εκτέλεση :

Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι, αν χρειαστεί το τρίβουμε-ξύνουμε λίγο 
για να φύγει το όποιο κερί τυχόν έχει στην επιφάνειά του, 
το κόβουμε σε κομμάτια, μαζί με τη φλούδα, αφαιρούμε τα κουκούτσια 
και το βάζουμε στο multi με το ελαιόλαδο. 
Το χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά. 
Βάζουμε το μείγμα του πορτοκαλιού-ελαιόλαδου σε μια μπασίνα, 
προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, να λιώσει. 
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας τα αυγά, χτυπάμε ελαφρά, 
προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. 
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Λαδώνουμε μία φόρμα, κατά προτίμηση μακρόστενη, από τις μακριές, 
και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 
Ψήνουμε στους 170 για 40 λεπτά περίπου. 
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 
Δοκιμάστε το, θα με θυμηθείτε!
Απλό, ελαφρύ και πολύ νόστιμο!
Μοσχοβολάει πορτοκάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου