ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
- 150 γρ.αλεύρι γοχ.
- 70 γρ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κσ.ζάχαρη άχνηΥλικά για τη ζύμη
- 150 γρ.αλεύρι γοχ.
- 70 γρ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
- 1 αυγό
- 60 γρ. ζεστό νερό
- 2 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
- ¼ κγ. βανίλια εκχύλισμα
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 αυγό
- 60 γρ. ζεστό νερό
- 2 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
- ¼ κγ. βανίλια εκχύλισμα
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Εκτέλεση για τη ζύμη
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε το αλεύρι,
την άχνη και το βούτυρο.
Τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ξανά
μέχρι να γίνει μια ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας
μας και την πλάθουμε για λίγο μέχρι να ενωθεί.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο
να σφίξει.
*Εκτέλεση για τη γέμιση
Σε ένα δοσομετρικό δοχείο βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και
ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τα χέρια δημιουργούμε
έναν κύλινδρο διαμέτρου 10εκ.
Με το μαχαίρι κόβουμε 8 κάθετες φέτες.
*Εκτέλεση για τη ζύμη
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε το αλεύρι,
την άχνη και το βούτυρο.
Τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ξανά
μέχρι να γίνει μια ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας
μας και την πλάθουμε για λίγο μέχρι να ενωθεί.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο
να σφίξει.
*Εκτέλεση για τη γέμιση
Σε ένα δοσομετρικό δοχείο βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και
ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τα χέρια δημιουργούμε
έναν κύλινδρο διαμέτρου 10εκ.
Με το μαχαίρι κόβουμε 8 κάθετες φέτες.
- Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για cupcakes με 8 θήκες.
- Παίρνουμε κάθε ζύμη και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια
της κάθε θήκης.
- Αδειάζουμε την γέμιση με το δοσομετρικό δοχείο σε κάθε φορμάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς
για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνουμε να δέσει η γέμιση
και σερβίρουμε.
- Παίρνουμε κάθε ζύμη και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια
της κάθε θήκης.
- Αδειάζουμε την γέμιση με το δοσομετρικό δοχείο σε κάθε φορμάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς
για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνουμε να δέσει η γέμιση
και σερβίρουμε.
*tip:
Η ζύμη μπορεί ναι γίνει και με το χέρι τρίβοντας το αλεύρι με το βούτυρο.
Πρέπει όμως να φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη λιώσει το βούτυρο.
Το βούτυρο πρέπει να είναι από το ψυγείο παγωμένο ώστε να βγει τέλειο
το ζυμάρι. Για extra τραγανό ταρτάκι μπορείτε αφού απλώσετε τη ζύμη
στα φορμάκια να την βάλετε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει ξανά,
χωρίς την γέμιση όμως.
Η ζύμη μπορεί ναι γίνει και με το χέρι τρίβοντας το αλεύρι με το βούτυρο.
Πρέπει όμως να φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη λιώσει το βούτυρο.
Το βούτυρο πρέπει να είναι από το ψυγείο παγωμένο ώστε να βγει τέλειο
το ζυμάρι. Για extra τραγανό ταρτάκι μπορείτε αφού απλώσετε τη ζύμη
στα φορμάκια να την βάλετε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει ξανά,
χωρίς την γέμιση όμως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου