Σελίδες

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Αιγαιοπελαγίτικη ομελέτα!


Η Αιγαιοπελαγίτικη ομελέτα είναι ιδανικό γεύμα με συνοδεία 
ζυμωτό νησιώτικο ψωμί κατά προτίμηση με γλυκάνισο… 
είναι ιδανικό φαγητό για όλες τις ώρες της ημέρας.
Συνταγή για 4μερίδες
4 μεγάλα (νησιώτικα) αβγά

- 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βραστό χταποδάκι
- 1 φλιτζάνι γαριδούλες
2 ντοματούλες πομοντόρια (από την Κω) ψιλοκομμένες
100 γρ. άσπρο νησιώτικο τυρί (ανθότυρο Κρήτης, καλαθάκι Λήμνου)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωναράκια σχοινόπρασο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
*Ζεστάνετε το τηγάνι ενώ ψιλοκόβετε τα υλικά. 
*Κτυπήστε τα αβγά σ’ ένα μπολ. 
*Ρίξτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια 
του τηγανιού. 
*Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι σε υψηλή θερμοκρασία όταν ρίχνοντας 
μία σταγόνα από το μείγμα των αβγών η σταγόνα "χοροπηδήσει" και 
δεν κολλήσει στον πάτο του τηγανιού σας.
 
*Τώρα ρίξτε τα αβγά μέσα στο τηγάνι και αφήστε τα να ψηθούν από 
την μία πλευρά. 
*Μόλις έχουν κάνει μία κρούστα προσεχτικά γυρίστε και φέρτε στην 
επιφάνεια την ψημένη πλευρά. 
*Αδειάστε μέσα στο τηγάνι στην επιφάνεια τής ομελέτας όλα τα 
ψιλοκομμένα υλικά. 
*Βάλτε ένα καπάκι και καλύψτε το μείγμα , χαμηλώστε την φωτιά 
και αφήστε να σιγοψηθεί για περίπου 7-8 λεπτά. 
*Δυναμώστε την φωτιά για 5 λεπτά, η ομελέτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
 
...και μια συμβουλή για το αυγό
Eπειδή τα αβγά είναι μία από τις πιο επικίνδυνες τροφές μέσα στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι τα αβγά που θα χρησιμοποιήσετε είναι φρέσκα κάνοντας 
το τεστ με ένα μπολ νερό ρίχνοντας προσεχτικά τα αβγά μέσα στο μπολ 
αν επιπλέουν τότε πετάξτε τα…συνήθως τα φρέσκα κάθονται στον πάτο.
Η Μελίνα Σελάλμα, είναι διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου