Σελίδες

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

...το brand που κατάφερε να ξεπεράσει την Apple σε πωλήσεις!

Huawei ξεπέρασε την Apple
...η Huawei ξεπέρασε την Apple σε πωλήσεις και έγινε το δεύτερο πιο μεγάλο brand στην πώληση smartphone.
Η εταιρεία απ’ την Κίνα πέτυχε περίπου 54 εκατομμύρια πωλήσεις σε smartphone το τελευταίο τρίμηνο, περισσότερο από το 40% συγκριτικά με τις πωλήσεις της Apple, σύμφωνα με την έρευνα του IDC, Canalys και IHS Markit.
Όχι μόνο η Huawei ξεπέρασε την Apple, αλλά πλησιάζει επικίνδυνα τη Samsung. Η Samsung πούλησε περίπου 70 εκατομμύρια smartphones το τελευταίο τρίμηνο, 10% λιγότερο απ’ τις περσινές της πωλήσεις.

Η Huawei διαρκώς αυξάνεται και μεγαλώνει εντυπωσιακά. Και οι πωλήσεις αυτές επιτεύχθηκαν καθώς εκτός από την Κίνα αυξήθηκαν οι πωλήσεις της και στην Ευρώπη.
Και η Huawei ξεπέρασε την Apple σε μια εποχή που όχι μόνο έχει αποκλειστεί ουσιαστικά από την αγορά των ΗΠΑ αλλά δέχεται πιέσεις και από άλλες χώρες που την κατηγορούν για αθέμιτες πρακτικές.
Πώς γίνεται τότε να “έριξε” την Apple; Η Apple έχει χάσει έδαφος στην Κίνα και η Samsung δεν είναι ιδιαιτέρως αγαπητή εκεί, με αποτέλεσμα να έχει μικρότερο μερίδιο στις πωλήσεις.
Όπως αναφέρει αναλυτής της IHS Markit:
H Huawei ρίχνει το βάρος της σε μοντέλα με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, παρουσιάζοντας νέα κορυφαία smartophones που περιλαμβάνουν το πιο σύγχρονο λογισμικό και gadgets. Το P20 Pro είναι το πρώτο που εξοπλίζεται με τριπλή κάμερα, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό
Huawei ξεπέρασε την Apple
Huawei ξεπέρασε την Apple
Συνολικά για το πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις της Huawei διαμορφώθηκαν στα 47,97 δισ. δολάρια, ενώ το λειτουργικό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 14% από 11% την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
Η Apple αυξάνει τα κέρδη της ενώ πουλά λιγότερα iPhones
Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία πουλά λιγότερα iPhone, αυξάνει διαρκώς τα κέρδη της και ξεπερνά και πάλι τις προβλέψεις της Wall Street, όπως αναφέρει και το βρετανικό BBC.
Όπως ανακοίνωσε τη Τρίτη η εταιρεία, πούλησε 41,3 εκατ. iPhones για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, μόλις κατά 1% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η μέση τιμή των iPhone ανήλθε στα 724 δολάρια, πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 694 δολάρια.
Σύμφωνα με την εταιρία, το μοντέλο iPhone X, αξίας 999 δολαρίων, που κυκλοφόρησε πέρυσι, παρέμεινε το πιο δημοφιλές μοντέλο iPhone για το συγκεκριμένο τρίμηνο και καθόρισε τις υψηλότερες τιμές πώλησης. Τις επιδόσεις της εταιρίας στήριξε και η ισχυρή αύξηση των εσόδων κατά 31% από την μονάδα υπηρεσιών της Apple, που περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως η App store, η Apple Music και η Apple Pay.
Συνολικά τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρίας κατέγραψαν άλμα 17% σε ετήσια βάση στα 53,3 δισεκ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 11,5 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μετοχή της κατέγραψε άλμα άνω του 3% στη μετασυνεδριακή της διαπραγμάτευση, οδηγώντας την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Apple ένα βήμα πιο κοντά στο επίπεδο του 1 τρισεκ. δολαρίων.
https://ipop.gr/texnologia/ayto-einai-to-brand-poy-katafere-na-xeperasei-tin-apple-se-poliseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου