Σελίδες

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Παντεσπάνι 3 σε 1



                                                   recipe image

  

Πάτοι για παντεσπάνι που γίνονται πολύ εύκολα,
αφού έχουμε 3 πάτους *χωρισμένους  μέσα στο ίδιο ταψάκι.

 
Συστατικά
  • 5 κ.σ. ζεστό νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5  κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5  ασπράδια σε μαρέγκα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ,γλ. μπέικιν
  • 5 πάτους κομμένους λαδόχαρτο για φόρμα 26αρα
Οδηγίες


  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε  τα ασπράδια με το 1/4 από την ζάχαρη σε μαρέγκα
  3. Χτυπάμε τα  ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους και τις 5 κ.σ. ζεστό νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα, αφήνουμε να αφρατέψει.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν, το ρίχνουμε στο μίγμα αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε και την μαρέγκα.
  5. Βάζουμε έναν πάτο από λαδόκολλα  στον πάτο από την  φόρμα. Βάζουμε μέσα το 1\3 από τον χυλό παντεσπάνι και τον απλώνουμε να είναι παντού το ίδιο πάχος.
  6. Βάζουμε επάνω 2 κομμένες λαδόκολλες στα μέτρα της φόρμας, πάλι το δεύτερο 1\3 από τον χυλό ,ξανά 2 κομμένες λαδόκολλες και στο τέλος βάζουμε τον υπόλοιπο χυλό.
  7. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ωραίο χρώμα .
  8. Το βγάζουμε από τον φούρνο και σηκώνουμε μια μια την λαδόκολλα, τις τραβάμε αμέσως  από το παντεσπάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου