Σελίδες

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Διατροφή





Σαγανάκι με σουτζούκι,αυγά και τυρί

recipe image




Το σαγανάκι αυτό  είναι ένας απίθανος ανατολίτικος μεζές για μερακλήδες!

Συστατικά
  • Λίγο λάδι
  • Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκ.σκόρδο στην πρέσα
  • 4 πιπεριές κέρατο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλ/νες σε καρέ
  • 1 κ.γλ. ξερό τριμμένο κόλιανδρο
  • 150 γρ. ψιλ/νο σουτζούκι καλής ποιότητας ή και 2 είδη από σουτζούκι το απαλό και το καυτερό.
  • 100 γρ. κασέρι ή φέτα ή γραβιέρα
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 αυγά
Συνοδευτικά πιτάκια
  • Πίτες μίνι για σουβλάκια ή φέτες χωριάτικου ψωμιού, αλειμμένες με λάδι, σκόρδο, θυμάρι ξερό, πάπρικα ,μαυροκούκι και αλάτι.
Οδηγίες


  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κόλιανδρο για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά
  2. Μετά ρίχνουμε το ξύσμα, το σουτζούκι, ανακατεύουμε και  προσθέτουμε και το τυρί,  βάζουμε και τα αυγά και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
  3. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
  4. Για τις πίτες: Αλείφουμε τις πίτες ή φέτες ψωμιού  με λάδι, σκόρδο φρέσκο, τριμ. θυμάρι, πάπρικα και σουσάμι και ψήνουμε στους 180ο για περίπου 10 λεπτά ή και στο γκριλ και σερβίρουμε με το σαγανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου