Σελίδες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

λικέρ από κράνα





Υλικά
2 κιλά κράνα
750γρ ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ


 - Πλένουμε καλά τα κράνα και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
{ πρέπει να έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα καί νά είναι ώριμα}
- Τ' απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα, για να στεγνώσουν.
- Τοποθετούμε τα κράνα σε γυάλα, σε στρώματα εναλλάξ με τη ζάχαρη 
καί φροντίζουμε το επιφανειακό στρώμα να είναι ζάχαρη.
- Αφήνουμε τα κράνα για 2-3 μήνες ή έως ότου λιώσει όλη σχεδόν η ζάχαρη 
{ανακινούμε την γυάλα ανά διαστήματα} 
... στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ καί κλείνουμε αεροστεγώς.
- Μετά από 15 ημέρες δοκιμάζουμε το λικέρ 
και εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζάχαρη 
αφού την διαλύσουμε σε λίγο νερόή κονιάκ 
*ανάλογα με τη γεύση που προτιμάμε. 
- Όταν αφαιρέσουμε τα κράνα 
  φιλτράρουμε και τοποθετούμε το λικέρ σε μπουκάλια.
 
-Τα κράνα διατηρούνται μέσα στο λικέρ για ένα χρόνο.

φΡ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου