Σελίδες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Βασικά λάθη διακόσμησης στο σπίτι μας





Σίγουρα όλοι μπορούμε να κάνουμε βασικά λάθη διακόσμησης στο σπίτι μας και το ζητούμενο είναι πως θα τα αντιμετωπίσουμε.
Αν και δεν έχουμε όλοι τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία ενός διακοσμητή, πολλές φορές νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά τόσο με την διακόσμηση του σπιτιού μας όσο και με την λειτουργικότητά του.
Ποια είναι λοιπόν τα πιο συχνά λάθη διακόσμησης και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε;
Το σύγχρονο μεσοαστικό Ελληνικό σπίτι διαθέτει  μια στυλιζαρισμένη διακόσμηση βγαλμένη από τις βιτρίνες εκθέσεων σπιτιού και τα γυαλιστερά φιγουράτα περιοδικά κατοικίας . Μια τέτοια εικόνα τις περισσότερες φορές δεν συνάδει με το στυλ της οικογένειας που κατοικεί στο σπίτι ή με τις συνήθειες της. Ας εμπιστευτούμε, λοιπόν, την κρίση μας και το γούστο μας και ας αγοράσουμε έπιπλα που ταιριάζουν με το ύφος και το στυλ μας.
Επίσης, πολύ συχνά τα έπιπλα  που επιλέγουμε είναι υπερμεγέθη. Δεν  έχουν τις σωστές διαστάσεις για να καλύψουν τις ανάγκες μας και δημιουργούν πολλά προβλήματα στη λειτουργικότητα των χώρων. Πολύ απλά, ας μετρήσουμε το σπίτι μας ή ας χρησιμοποιήσουμε το βασικό σχέδιο (κάτοψη) του μηχανικού, που πιθανόν υπάρχει, για να διαλέξουμε έπιπλα που χωράνε στο σπίτι μας και δεν κλείνουν το χώρο.
Συχνά, γίνεται αντιληπτή η χρήση πολλών μικρών διακοσμητικών αντικειμένων μέσα σε ένα σπίτι (π.χ. μπιμπελό, κορνίζες, κηροπήγια, λάμπες, κεριά κτλ.) που κάποτε  διαλαλούσαν το κύρος και την οικονομική ευμάρεια, κατά την άποψη της νοικοκυράς. Τα απομεινάρια μιας τέτοιας συνήθειας είναι πολλά, πολύ κουραστικά στο μάτι και δυσκολεύουν την καθαριότητα. Καλό θα ήταν, να απομακρύνουμε, αν όχι να πετάξουμε, τέτοια αντικείμενα που μόνο το ύφος και την κουλτούρα των ιδιοκτητών δεν αντιπροσωπεύουν και να χρησιμοποιήσουμε λιτά και χρηστικά διακοσμητικά αντικείμενα.
Με τα χρώματα στους τοίχους των σπιτιών ίσως να γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη. Έντονα χρώματα, τεχνοτροπίες και ταπετσαρίες δημιουργούν σύγχυση στο χώρο  αποπροσανατολίζοντας από το προσωπικό μας στυλ και προκαλώντας δυσάρεστα συναισθήματα. Οι αποχρώσεις ενός χρώματος μπορούν να καλύψουν τους τοίχους του σπιτιού χωρίς φλύαρο αποτέλεσμα. ( ... )

*τό διάβασα ΕΔΩ:http://www.mylady.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου