Σελίδες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μανιτάρια γεμιστά




Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπτά


Υλικά: (για 6 άτομα)
6 μανιτάρια πόρτο μπέλο μεγάλα
5 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
3 κουτ. σουπ. κεφαλοτύρι τριμμένο
6  κουτ. σουπ. γραβιέρα τριμμένη
6 κουτ. σουπ. φρυγανιά ή παξιμάδι κρίθινο τριμμένα
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι 


Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τα μανιτάρια κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. 
Αφαιρούμε το ποδαράκι τους και το πετάμε. 
Αν έχουμε χρόνο, με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρούμε και το καφετί μέρος γύρω από το πόδι. 
Τα τοποθετούμε ανάποδα, σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Γεμίζουμε με το μίγμα αυτό τα μανιτάρια.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και την γραβιέρα μαζί με την φρυγανιά, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
4. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε μέχρι πάνω τα μανιτάρια και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για  15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια τραγανή πυρόξανθη κρούστα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΟΝΟΥ: 

Έχουμε πάντα τριμμένα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, 
διάφορα μαλακά και σκληρά τυριά τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
Αγοράζω πάντα μπόλικα φρέσκα μυρωδικά και κρεμμυδάκια όταν είναι η εποχή τους. 

Τα πλένω τα ψιλοκόβω και τα μοιράζω σε σακουλάκια. 
Τα διατηρώ στην κατάψυξη.  
Φτιάχνω τα μανιτάρια μέχρι το τελικό τους στάδιο και τα τυλίγω ένα ένα σε διάφανη μεμβράνη. 

Τα καταψύχω αμέσως. 
Όταν θέλω να τα μαγειρέψω τα βγάζω από την κατάψυξη, ανοίγω την μεμβράνη, 
τα αραδιάζω σε ένα ταψί και ψήνω αμέσως στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. 


ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ 
ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 
"ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ", 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΠΗΓΗ: Μανιτάρια γεμιστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου