Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

A Better Way to Travel Connect with locals and discover authentic experiences offered by them




Με 120.000 ευρώ χρηματοδοτείται ελληνικό start-up!

H έξυπνη ιστοσελίδα και υπηρεσία dopios που ξεκίνησε από 3 Έλληνες και 1 Ινδό στην Αθήνα -μόλις πριν 1 χρόνο
- εξασφάλισε τη σημαντική χρηματοδότηση από το Openfund*. Έτσι, θα επεκτείνει τη λειτουργία της σε 15 νέους προορισμούς, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη, το Μπουένος Άιρες, η Κόστα Ρίκα και 3 πόλεις της Ιταλίας (μετά το Σαν Φρανσίσκο και την Κωνσταντινούπολη στους οποίους ήδη έχουν παρουσία).

Τι είναι: Το Dopios.com είναι η πρώτη πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους ντόπιους και επιτρέπει τη μεταξύ τους συναλλαγή. Τα μέλη της σελίδας έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν με τους τουρίστες τα μυστικά της πόλης τους, κερδίζοντας χρήματα για τις υπηρεσίες τους.

H Dopios φιλοδοξεί να γίνει "το 3ο βήμα κάθε ταξιδιού": αφού κλείσεις την πτήση και τη διαμονή, ανακαλύπτεις ό,τι έχει να προσφέρει ο κάθε προορισμός εκ των έσω, μέσα από τις υπηρεσίες των ντόπιων.

Πως λειτουργεί: Ο κάθε «ντόπιος» δημιουργεί προφίλ στο οποίο καταγράφει τα inside tips ή τις εμπειρίες που μπορεί να μοιραστεί με τους ξένους επισκέπτες, έναντι κάποιας αμοιβής.
Από μάθημα παραδοσιακών χορών και βόλτα στα καλύτερα μπαράκια μέχρι εκδρομή στα νησιά του Αργοσαρωνικού με γιωτ και γαστρονομικές εμπειρίες...


 Τι είναι το Openfund

Ελληνικό επενδυτικό σχήμα για χρηματοδότηση νέων και καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας με συνολικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ, που δημιουργήθηκε το 2005 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Jeremie για χρηματοδότηση νέων εταιριών- startups στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής (ICT).
Τα ποσά χρηματοδότησης στις εταιρείες κινούνται μεταξύ 20.000-50.000 ευρώ με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των χρηματοδοτούμενων startups σε ποσοστό 15%. Έχουν γίνει επενδύσεις σε 8 start-ups, εκ των οποίων τα 4 συνεχίζουν να υφίστανται: Taxibeat, youscan, Fascinating.com, Imagga (πρώην StockPodium).
Το Openfund ανακοίνωσε πρόσφατα την πρώτη του έξοδο από επένδυση στη βουλγαρική εταιρεία Imagga η οποία σήκωσε 350.000 δολ.


http://www.dopios.com/

ΕΔΩ : http://www.dopios.com


η πληροφορία από : GoodNewsGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου