Σελίδες

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Comaneci knows the pressure Russian teen prodigy Lipnitskaya is under


Σότσι, Ρωσία - Υπάρχει απλό σιωπή, και στη συνέχεια υπάρχει το είδος της σιωπής που πνίγει το παγόβουνο πατινάζ Palace, όταν ένα μικρό κορίτσι που ονομάζεται  Γιούλια Lipnitskaya  γονατίζει κοντά στο κέντρο του πάγου και περιμένει για τη μουσική για να ξεκινήσει. Είναι 15 ετών αλλά μοιάζει 12 και μια χώρα κρατάει την αναπνοή του για εκείνη.

Περισσότεροι από 6.000 μίλια μακριά, στην αμερικανική ενδοχώρα, μια γυναίκα που κρατά την αναπνοή της για την, επίσης.

"Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για να τη δουν," Νάντια Κομανέτσι είπε μια-δυο ώρες πριν από την έναρξη της μουσικής. "Είναι τόσο υπέροχο που σε κάνει να ξεχνάς ότι δεν γεννήθηκε με αυτές τις κινήσεις."

Όχι πολύ καιρό πριν - περιμένετε, μπορεί πραγματικά να είναι 38 χρόνια; - Ότι ήταν αυτό που οι άνθρωποι λένε για την Νάντια. Θα μπορούσατε να ξεχνάμε ότι δεν γεννήθηκε με αυτές τις κινήσεις. Ήταν 14 ετών, κοίταξε 12, και σε λίγες ημέρες στο Μόντρεαλ θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που άλλαξε τον κόσμο. Πήρε στο δίζυγο, στο πλαίσιο της ρουμανικής ομάδας γυμναστική και θέσει σε μια απόδοση τόσο τέλεια, τόσο εκτυφλωτικά τέλεια, ότι οι δικαστές, για πρώτη φορά στο διεθνή ανταγωνισμό απλά δεν μπορούσε να βρει ένα ελάττωμα. 

Ο πίνακας έλαμψε 1.00 επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα . για να εμφανιστεί μια τέλεια 10

Από εκείνη τη στιγμή, την τελειότητα στον αθλητισμό σήμαινε κάτι διαφορετικό και μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο ήθελε να είναι Νάντια Κομανέτσι, νικητής του τρία χρυσά μετάλλια - συμπεριλαμβανομένου και του all-around - το 1976. Αυτή θα πήγαινε για να κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια το 1980.

"Οι άνθρωποι μιλούν για τα νεύρα του κάποιος τόσο νέος», λέει η Νάντια. "Αλλά όταν είσαι τόσο νέος, δεν σκέφτομαι τα ίδια πράγματα όπως και εσείς όταν είναι μεγάλα. Μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνεται (Γιούλια). Όταν σκέφτομαι είναι 14, κανείς δεν με ήξερε. Δεν υπήρχε συγκέντρωση. Δεν υπήρχε πίεση .... [...]  http://www.nbcolympics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου