Σελίδες

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ταλιατέλες με σκόρδο, ελιές, ρικότα και φασκόμηλο

Ταλιατέλες με σκόρδο, ελιές, ρικότα και φασκόμηλο

Υλικά 
για 4 άτομα
- 150 γρ. ρικότα, θρυμματισμένη
- 1 κεφάλι σκόρδο...

- 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 1 ματσάκι φασκόμηλο, τα φυλλαράκια
- 1 πράσο, σε ροδέλες
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. 
- Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και αραδιάζουμε τις σκελίδες σε ένα ταψί. 
Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. 
Βγάζουμε από τον φούρνο και πολτοποιούμε τα σκόρδα ανακατεύοντας 
με 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για λίγα λεπτά, 
μέχρι να πάρει χρώμα. 
Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και γυρίζουμε 
τα φύλλα του φασκόμηλου για 30 δευτερόλεπτα. 
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
Ρίχνουμε το πράσο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει 
βράζουμε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου 
ώστε να γίνουν al dente. 
Στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Προσθέτουμε τις ελιές, το κουκουνάρι, τη σάλτσα σκόρδου, 
το φασκόμηλο και το πράσο. 
Αλατοπιπερώνουμε. 
Πασπαλίζουμε με τη ρικότα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου