Σελίδες

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σούπα με ξινό τραχανά ντομάτα και φέτα

Σούπα με ξινό τραχανά ντομάτα και φέτα

υλικά :

- ξινό τραχανά: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο

- σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- νερό: 3 φλιτζάνια του τσαγιού μέσα στο οποίο 
έχετε διαλύσει 1 κύβο λαχανικών
- ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
- ντοματοχυμό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- κόλιανδρο: λίγο
- φέτα σε κυβάκια: 200 γρ.
*φρυγανισμένα κυβάκια ψωμιού για το σερβίρισμα

εκτέλεση : 

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο 
μέχρι να μαλακώσουν. 
Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το ντοματοχυμό και βράζετε 5'-6'. 

- Στη συνέχεια ρίχνετε τον τραχανά και αλατοπιπερώνετε. 
Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρις ότου ο τραχανάς χυλώσει. 
Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα και πασπαλίζετε με κόλιαννδρο. 
Σκορπίζετε τη φέτα και τα φρυγανισμένα ψωμάκια.

icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου