Σελίδες

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

...τα...λαχανικά θέλουν τρόπο...

vegetables
- Συμπεριφερθείτε στα σπαράγγια σαν να είναι λουλούδια.
Κόψτε τις άκρες τους, δέστε τα σε ματσάκια με ένα λαστιχάκι 
και τοποθετήστε τα σε ένα ποτήρι με λίγο νερό.
green-asparagus-1331460_1280
- Αποθηκεύστε τις τομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια και τα σπαράγγια 
στον πάγκο σας. 
Τα συγκεκριμένα λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να μπουν στο ψυγείο.
- Οι τομάτες πρέπει να "αναπνέουν" καλά. 
Μπορείτε λοιπόν να τις τοποθετήσετε σε ένα μπολ και να φροντίσετε 
ο χώρος που θα βρίσκονται να αερίζεται σωστά.
tomatoes-1031700_1280
- Στον βασιλικό αρέσει η ζέστη. 
Οπότε αφού φροντίσετε να κόψετε τις άκρες του, τοποθετήστε τον 
σε ένα ποτήρι και καλύψτε τον με μια μικρή πλαστική σακούλα μιας χρήσης.
basil-932079_1280

- Εάν έχετε κόψει ένα κρεμμύδι και δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε 
ολόκληρο, αποθηκεύστε το υπόλοιπο στο ψυγείο καλύπτοντας το 
με αλουμινόχαρτο.
- Τα κρεμμύδια κάνουν τις πατάτες να βγάλουν φύτρες πολύ γρήγορα, 
επομένως πρέπει να αποθηκεύονται χωριστά.
- Οι πατάτες και το σκόρδο αγαπούν το σκοτάδι. 
Επομένως μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε χάρτινες σακούλες και έπειτα 
να τις κλείσετε.
potatoes-888585_1280
- Ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος μπορούν να αντέξουν μέχρι πέντε μέρες 
με την εξής διαδικασία:
κόβετε τις άκρες τους και τα δένετε σε ματσάκια με ένα λαστιχάκι. 
Έπειτα τα τοποθετείτε σε ένα ποτήρι με λίγο νερό και τα καλύπτετε 
με μια πλαστική σακούλα μιας χρήσης. 
Τέλος τα αποθηκεύετε στο ψυγείο.
cilantro-1287301_1280

*Και ένας γενικός κανόνας… 
Τα λαχανικά λατρεύουν την υγρασία, οπότε είτε τα αποθηκεύετε εντός 
είτε εκτός ψυγείου, φροντίστε να διατηρείτε σωστά τα επίπεδα της υγρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου