Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Βραβείο στη Βιέννη για το σχέδιο ποδηλατόδρομων της Αθήνας Θα έμπαινε στις 10 καλύτερες ποδηλατουπόλεις με τη μελέτη του ΕΜΠ


Βραβείο στη Βιέννη για το σχέδιο ποδηλατόδρομων της Αθήνας

( ... )
Η χρήση ποδηλάτου στην Ελλάδα του σήμερα πάντως κέντρισε το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στο Συνέδριο ποδηλάτου που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη. Εκεί, η μελέτη για τον σχεδιασμό μητροπολιτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων της Αθήνας, που εκπόνησαν η Μονάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΜΠ σε συνεργασία με τους «Ποδηλάτες της Αθήνας», απέσπασε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Επιστήμη, Έρευνα, Ανάπτυξη» των «Ποδηλατικών οραμάτων».

Το project αυτό προβλέπει την ύπαρξη ποδηλατοδρόμων 230 χιλιομέτρων με 36 λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίοι θα συνδέουν τα προάστια με το κέντρο της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία για εναλλακτικό και οικονομικό τρόπο μετακίνησης. «Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα τοποθετούσε την Αθήνα στις 10 καλύτερες ποδηλατουπόλεις της Ευρώπης και θα συνέβαλε στις πιο βιώσιμες μετακινήσεις στην κορεσμένη από τα ΙΧ πρωτεύουσα» υπογραμμίζει ο κ. Θάνος Βλαστός, καθηγητής στο ΕΜΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης.
( ... )
Η Ευρώπη βραβεύει και η Ελλάδα κλειδώνει στο ντουλάπι

Μπορεί οι Ευρωπαίοι την ίδια στιγμή που σχεδιάζουν την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων σηματοδότησης και οριοθέτησης των ταχυτήτων για τα ποδήλατα, να βραβεύουν το ελληνικό δίκτυο ποδηλάτων, η Ελλάδα το έχει κλειδωμένο στο συρτάρι εδώ και ενάμιση χρόνο. «Ύστερα από τέσσερα χρόνια έρευνας, παραδώσαμε τη μελέτη ώστε να ενταχθεί στο ρυθμιστικό σχέδιο του ΥΠΕΚΑ» εξηγεί ο κ. Βλαστός και συμπληρώνει: «Δεν έφθασε όμως ποτέ στη Βουλή για να συζητηθεί, στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκράτησης των ορίων της πόλης». 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου