Σελίδες

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μαρεγκάκια με σοκολάτα & καφέ με 13 θερμίδες! --- Τέλειο γλύκισμα – ιδανικό για τις λιγούρες και χωρίς κορεσμένα λιπαρά.





Υλικά για 24 κουλουράκια:
 
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. στιγμιαίος εσπρέσο
1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
3 μεγάλα ασπράδια
1/8 κ.γ. κρέμα ταρτάρ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. βανίλια
1/2 κ.γ. λεπτή ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 120οC. 
Σκέπασε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
2. Σε μέτριο μπολ, ανακάτεψε το κακάο, 
τον εσπρέσο και την κανέλα και άφησε το μείγμα στην άκρη.
3. Σε μεγάλο μπολ, χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν 
με ηλεκτρικό μίξερ ρυθμισμένο στη μεσαία ταχύτητα. 
Πρόσθεσε την κρέμα ταρτάρ, το αλάτι και τη βανίλια. 
Ανέβασε την ταχύτητα και συνέχισε μέχρι να σφίξει κάπως το μείγμα. 
Πρόσθεσε αργά τη ζάχαρη, 1 κ.σ. κάθε φορά, 
μέχρι να αφρατέψει και να γίνει γυαλιστερό το μείγμα. 
Ανακάτεψε απαλά με κουτάλι το μείγμα κακό μέχρι να πάει παντού.
4. Με πλαστική σπάτουλα, βάλε το μείγμα σε κορνέ με στρογγυλό άνοιγμα 
διαμέτρου περίπου 0,5 εκ. 
(αν δεν έχεις κορνέ, χρησιμοποίησε μία σακούλα με zip και κόψ’ τη σε μία γωνία). 
Φτιάξε βουναλάκια διαμέτρου 4 εκ. στο ταψί.
5. Ψήσ’ τα για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξουν. 
Κλείσε το φούρνο, αφήνοντας τα μαρεγκάκια για τουλάχιστον άλλα 45 λεπτά. 
Βγάλ’ τα από το φούρνο, βάλ’ τα σε σχάρα και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως. 
Αν θέλεις, πασπάλισέ τα ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.
*Θρεπτική αξία ανά μερίδα (μία μαρέγκα): 
-13 θερμίδες, 0 γραμμ. λιπαρά (0 γραμμ. κορεσμένα), 
-2 γραμμ. υδατάνθρακες, 
-1 γραμμ. πρωτεΐνες, 0 γραμμ. φυτικές ίνες, 
-1 mg ασβέστιο, 0 mg σίδηρος, 31 mg νάτριο

shape.gr
από :www.lookabout.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου