Σελίδες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

3 «αθώα» συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε


Κοκκίνισε το πρόσωπό

 Ορισμένα συμπτώματα που θεωρούμε αθώα, μερικές φορές μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα κάποιου σοβαρότερου προβλήματος υγείας. 

Δείτε ποια είναι, πότε πρέπει να σας βάλουν σε υποψίες και τι πρέπει να κάνετε



 1. Πάθατε λόξυγκα


Ο λόξιγκας που επιμένει, ενδέχεται μερικές φορές να οφείλεται σε διάφορες παθήσεις. Συγκεκριμένα μπορεί να οφείλεται σε κάποια ήπια γαστρίτιδα, νεύρωση στομάχου, ή διαφραγματοκήλη.  Ακόμη μερικές φορές για τον επίμονο λόξιγκα μπορεί να ευθύνονται παθήσεις των νεφρών ή του ήπατος. Στην περίπτωση λοιπόν που έχετε λόξιγκα που διαρκεί πάνω από μία μέρα καλό είναι να συμβουλευτείτε γιατρό.

2. Ξαφνικά εμφανίσατε τριχόπτωση

Συχνά η τριχόπτωση αποτελεί σύμπτωμα αναιμίας ή μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές ή διαταραχές του θυρεοειδούς. Συνήθως αποτελεί σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού ή του υπερθυρεοειδισμού. Αν ρυθμιστεί ο θυρεοειδής τότε θα σταματήσει και η τριχόπτωση.  Στην περίπτωση που παρουσιάσετε ξαφνική τριχόπτωση η οποία επιμένει ή συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα (π.χ. κόπωση, αδυναμία, ανεξήγητη πρόσληψη ή απώλεια βάρους κ.α.) θα πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό.

3. Κοκκίνισε το πρόσωπό σας

Υπάρχει περίπτωση αν το πρόσωπο μας κοκκινίζει χωρίς κάποια εμφανή αιτία, αυτό να αποτελεί ένδειξη αυξημένης αρτηριακής πίεσης. Αν παρατηρήσετε λοιπόν ότι το πρόσωπό σας κοκκινίζει συχνά, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από κάποιο γνωστό λόγο (λ.χ., από το κρύο ή από το αλκοόλ), καλό είναι να ενημερώσετε το γιατρό σας, γιατί μπορεί να έχετε υπέρταση χωρίς να το γνωρίζετε.



http://www.newsitamea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου