Σελίδες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Είχαν «ρημάξει» τα σχολεία δύο Έλληνες στη Σπάρτη!














 ΣΠΑΡΤΗ. 
Δικογραφία για έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία απόπειρα κλοπής σε σχολικά συγκροτήματα και κυλικεία στη Σπάρτη, σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 31 και 16 ετών αντίστοιχα. Οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα κλοπής σε σχολικά συγκροτήματα και σε κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων στη Σπάρτη:

• Στα μέσα Οκτωβρίου του 2012, αφού διέρρηξαν κυλικείο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, αφαίρεσαν χρήματα και είδη διατροφής.
• Κατά το χρονικό διάστημα από 20-10-2012 έως 22-10-2012, αφού διέρρηξαν κυλικείο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, αφαίρεσαν χρήματα και είδη διατροφής.
• Την 1-12-2012 και βραδινές ώρες, αφού μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα, διέρρηξαν δύο αίθουσες και αφαίρεσαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
• Την 16-12-2012 και βραδινές ώρες, αφού μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα, διέρρηξαν δύο αίθουσες, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
• Την 13-2-2013 και βραδινές ώρες, αφού διέρρηξαν κυλικείο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, αφαίρεσαν χρήματα και είδη διατροφής.
• Κατά το χρονικό διάστημα από 22-2-2013 έως 25-2-2013, αφού μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα, διέρρηξαν γραφείο και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ηλεκτρονικές συσκευές.
• Την 23-2-2013 και βραδινές ώρες, αφού διέρρηξαν κυλικείο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, αφαίρεσαν είδη διατροφής.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τις 3.500 ευρώ ενώ οι φθορές που προκάλεσαν υπολογίζονται σε 1.050 ευρώ.

Από το Τ.Α. Σπάρτης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο δραστών, οι οποίοι, ωστόσο δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. 




http://www.notospress.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου