Σελίδες

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

19χρονος χάρισε ζωή σε πέντε ανθρώπους


Photo for this article

"Φύλακας άγγελος" για ανθρώπους με σοβαρότατα προβλήματα υγείας αποδείχτηκε ένας 19χρονος που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον Βόλο
Το ήπαρ, οι νεφροί, η καρδιά και οι κερατοειδείς του άτυχου νέου, που δωρήθηκαν από τους γονείς του, θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται η μεταμόσχευση ήπατος σε μία 39χρονη από τα Γρεβενά που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Δ' Παθολογική του Ιπποκρατείου με οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βόρειας Ελλάδας οι γονείς του 19χρονου δεν δίστασαν καθόλου να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Η καρδιά του θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ωνάσειο, οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν την ερχόμενη Δευτέρα σε ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ, ενώ εντός της ημέρας θα γίνει η επιλογή των νεφροπαθών στους οποίους θα μεταμοσχευθούν οι νεφροί.
Εκτός από τον 19χρονο όμως και ένας 63χρονος, που απεβίωσε από εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, χάρισε ζωή με τους νεφρούς του σε έναν 46χρονο και σε έναν 70χρονο που υποβλήθηκαν σε μεταμοσχεύσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στο Λαϊκό των Αθηνών αντίστοιχα.
Το ήπαρ του 63χρονου μεταμοσχεύθηκε χτες σε έναν 60χρονο στο Ιπποκράτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου