Σελίδες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Γιουβέτσι με μανιτάρια


recipe image

    Συστατικά :

- ½  κιλό κριθαράκι χοντρό
- ½ κούπα λάδι
- Μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλ / νο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ / να
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλ / νες
- ½ κούπας λευκό κρασί
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 κούπες νερό
- Αρκετό ψιλ / νο μαϊντανό
- Λίγο άνηθο
- Μέχρι εδώ νηστίσιμη, αν θέλετε μια αρτύσιμη συνταγή προσθέστε
- Τριμμένο τυρί
- 1 κύβο κνορ

   Οδηγίες :

Βράζω για 5 λεπτά το κριθαράκι και το αφήνω στην άκρη να περιμένει, αφού το έχω ραντίσει με 2 κ. σ. λάδι
- Σοτάρω στο λάδι τα  μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4 και σβήνω με κρασί.
- Προσθέτω τα κονκασέ, τον πελτέ με το νερό, αλάτι, πιπέρι (και κνόρ, αν βάλετε) και βράζω για 10 λεπτά.
- Προς το τέλος προσθέτω άνηθο και μαϊντανό.
- Ανακατέψτε το κριθαράκι με τη σάλτσα μανιταριών και ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους
200ο βαθμούς και προαιρετικά θα έχετε προσθέσει τυρί.

*Η συνταγή είναι από το  realfood   με δικές μου επεμβάσεις. 

Καλή επιτυχία!  από : mageirikesdiadromes.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου