Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μια αγάπη για το καλοκαίρι....λιμοντσέλο




Λεμονάκι μυρωδάτο. 
Στα χωριά του Αμάλφι, τα απογεύματα του καλοκαιριού οι Ιταλίδες nonne καθαρίζουν φλούδες λεμονιού από την αρωματική ποικιλία sfusato για το περίφημο limoncello d' Amalfi. «Την πρώτη φορά που το δοκιμάζεις δεν το ξεχνάς ποτέ», ομολογεί η Ελληνοκύπρια Τessa Kiros, που ζει μόνιμα σε έναν πύργο στην Τοσκάνη με τα παιδιά και τον άντρα της, στο τελευταίο βιβλίο της «Limoncello and Linen Water», που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Λονδίνο. Un Amore estivo (μια αγάπη για το καλοκαίρι).

Οι Ιταλοί ειναι τόσο περήφανοι για το λιμοντσέλο τους, που έχουν κατοχυρώσει τα λεμόνια του Σορέντο, στα οποία ανήκει και η ποικιλία sfusato του Αμάλφι, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Και παρ' όλο που δεν είναι γνωστή η ιστορία της ιδέας, υπάρχουν πολλές οικογένειες που ερίζουν για την καταγωγή του. Ωστόσο, το 1988 ο Μassimo Canale αποφάσισε να κατοχυρώσει το όνομα ακολουθώντας τη συνταγή της nonna του, Maria Antonia Farace. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει ταυτιστεί με τον ιταλικό τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα τα περισσότερα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο να θεωρούν υποχρέωσή τους να έχουν στη λίστα τους τουλάχιστον ένα ιταλικό λιμοντσέλο. Εκτός, όμως, από λικεράκι φτιάχνουν με αυτό δροσιστική γρανίτα, σορμπέ, ζαμπαλιόνε αλλά και μπαμπάδες ποτισμένους με λιμοντσέλο, που βρίσκει κανείς σε όλα τα ιταλικά μπακάλικα.

Γλυκόπιοτο Ταιριάζει perfetto με 
βότκα, ρούμι, τζιν και τεκίλα σε όλα τα καλοκαιρινά κοκτέιλ, όπως 
PiÑa Colada, Mojito, White Lady και Daiquiri

Μια αγάπη για το καλοκαίρι


η υπέροχη δροσερή πληροφορία : http://www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου