Σελίδες

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πώς οι Αλβανοί ετοιμάστηκαν για αντάρτικο στη Β.Ελλάδα -- ΑΡΘΡΟ-ΣΟΚ




Ένα αποκαλυπτικό για την εποχή και προφητικό για αυτό που έμελλε να ακολουθήσει, άρθρο του Spiegel του 2003 για την πιθανότητα αλβανικής εξέγερσης στην Ελλάδα και την μεταφορά χιλιάδων ατομικών όπλων από πιστόλια Μακάροφ και Τοκάρεφ, μέχρι AK-47 και RPG-7, φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
To γερμανικό περιοδικό από τότε περιέγραφε με ντοκουμέντα μία την Ελλάδα ως μία χώρα όπου Αλβανοί αντάρτες κυκλοφορούν ελεύθερα προετοιμάζοντας ένοπλη εξέγερση στη βόρεια Ελλάδα.
Και όλα αυτά σε ένα δημοσίευμα στις 10 Νοεμβρίου του 2003. Τότε που κανείς δεν έδινε σημασία στις προειδοποιήσεις κάποιων τότε που όλοι στη χώρα της μόνιμης αφασίας  ζούσαν μέσα στη ζάλη της ευδαιμονίας.
Το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστεί μία τέτοια κατάσταση το καταδεικνύει ο αγώνας ολόκληρης της κρατικής μηχανής να συλλάβει τους Αλβανούς συμμορίτες που έχουν αιματοκυλίσει από την ημέρα που δραπέτευσαν από τις φυλακές των Τρικώλν την Ελλάδα και, δυστυχώς για εμάς, παραδίδουν μαθήματα ανταρτοπολέμου κιαι επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον..
Ας δούμε το άρθρο και θα καταλάβουμε πολλά. Μην ξεχνάμε ότι τα γεγονότα του 1999 στο Κοσυφοπέδιο ήταν πολύ πρόσφατα, οι ΗΠΑ υπέθαλπτάν τον αλβανικό εθνικισμό, και οι συγκρούσεις στα Σκόπια με την συμφωνία της Οχρίδας πολύ πρόσφατα....[....]
"Ένοπλοι Αλβανοί στη βόρεια Ελλάδα προετοιμάζονται για ένοπλο αγώνα. 
Ο στόχος τους; 
Η δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας.....[...]
ΟΛΟ ΕΔΩ : http://www.defencenet.gr

Τι σταμάτησε το αντάρτικο και την πορεία των γεγονότων; Το ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική μετά το 2001 είχε αρχίσει να αλλάζει προσανατολισμό και αυτή η αλλαγή ολοκληρώθηκε το 2003 με την εισβολή στο Ιράκ. Αν δε μεσολαβούσαν αυτά τα γεγονότα, τώρα θα μιλούσαμε για μια Ελλάδα διαφορετική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου