Υλικά-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας -3/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό -1/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική -3 αβγά (1 ολόκληρο + 2 κρόκους) -1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας -1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -1 φλιτζάνι αλεύρι -1/4 φλιτζανιού έτοιμο μείγμα για λεμονάδα (σκόνη) -1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη -3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψί. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό και τη σκόνη της λεμονάδας στο μίξερ μέχρι να πάρει αρκετό αέρα, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ολόκληρο αβγό, τους 2 κρόκους και τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Ψήνουμε το μείγμα για 17 λεπτά περίπου. Bγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε ένα γλάσο χτυπώντας την άχνη με τις 3 κουταλιές λεμονιού. Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε για μία ώρα να απορροφήσει τα υγρά.
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας,
Styling: Elena Jeffrey,
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου,
Φωτογραφία: STUDIOM.COM
τήν βρήκα ΕΔΩ : http://www.thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου