Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κέικ-cookies με σοκολάτα και λεμόνι


Κέικ-cookies με σοκολάτα και λεμόνι

Υλικά-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
-3/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
-1/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
-3 αβγά (1 ολόκληρο + 2 κρόκους)
-1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-1/4 φλιτζανιού έτοιμο μείγμα για λεμονάδα (σκόνη)
-1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψί. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό και τη σκόνη της λεμονάδας στο μίξερ μέχρι να πάρει αρκετό αέρα, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ολόκληρο αβγό, τους 2 κρόκους και τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Ψήνουμε το μείγμα για 17 λεπτά περίπου. Bγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε ένα γλάσο χτυπώντας την άχνη με τις 3 κουταλιές λεμονιού. Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε για μία ώρα να απορροφήσει τα υγρά.


Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, 
Styling: Elena Jeffrey, 
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, 
Φωτογραφία: STUDIOM.COM

τήν βρήκα ΕΔΩ : http://www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου