Σελίδες

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

...γιατί πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη...

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη
....δεν είναι ασυνήθιστο να βρoύμε μια αποικία παρασίτων σε μπαχαρικά, όπως
η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και η σκόνη τσίλι. Οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί 
μπορούν ακόμη να δημιουργηθούν σε μπαχαρικά όπως κουρκουμά, κόλιανδρο, 
κύμινο, μάραθο και ξηρό τζίντζερ. Μερικά από αυτά τα ζιζάνια έχουν το μέγεθος του 
σπόρου σουσαμιού, ενώ δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε και μικρά σκουλίκια (πρόνυμφες)...
*Γιατί όμως αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί βρίσκουν καταφύγιο στα μπαχαρικά μας; Γιατί τα μπαχαρικά είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες.
*Τα παράσιτα αγαπούν ιδιαίτερα τα προϊόντα που παράγονται από τις 

αποξηραμένες γλυκές πιπεριές, το τσίλι, το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα 
και το καγιέν. 
Η οικογένεια πιπεριών φαίνεται να περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται 
για τη διατήρηση της ζωής τους.
*Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να απαλλαγείς από όλα αυτά; 

Πρώτα απ’ όλα, βεβαιώσου ότι η συσκευασία του προϊόντος που αγοράζεις από 
το σούπερ μάρκετ είναι ερμητικά κλειστή. *Μόλις πας στο σπίτι βάλε όλα τα 
μπαχαρικά στην κατάψυξη για 4 μέρες, πριν τα αποθηκεύσεις στο ντουλάπι 
της κουζίνας σου.


Yes, Those Are Probably Bugs In Your Paprika. Here’s What To Do.
[...]although many spices are prone to insect damage, including turmeric, 

coriander, cumin, fennel and dry ginger, insects especially love spices made of peppers.
″Spices are  rich in minerals and vitamins, and paprika and cayenne have high prevalence of insect filth compared to other imported spices,”...[...]https://www.huffingtonpost.com/entry/paprika-bugs_
us_5a568385e4b08a1f624b0ef1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου