Σελίδες

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

«Η πιο εκπληκτική φωτογραφία της ιστορίας» τραβήχτηκε στα 39.000 πόδια σε μία εμπορική πτήση...

«Η πιο εκπληκτική φωτογραφία της ιστορίας» τραβήχτηκε στα 39.000 πόδια σε μία εμπορική πτήση - Κεντρική Εικόνα
Η «Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη» του 2017 αποτελεί την πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου, 
που ήταν ορατή σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 99 χρόνια.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου 215 εκατομμύρια Αμερικανοί να συντονιστούν στην ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της NASA κατά την πραγματοποίησή της (καταρρίπτοντας κατά 7 φορές τα προηγούμενα ρεκόρ παρακολούθησης της πλατφόρμας της Διαστημικής Υπηρεσίας) και να κάνουν το γεγονός ένα από τα πιο παρακολουθούμενα και φωτογραφημένα της ιστορίας.
Για τον Τζον Καρμάικλ - Jon Carmichael, η ολική αυτή έκλειψη είχε ακόμα μεγαλύτερο βάρος και σημασία. Από τη μία, ως επαγγελματίας φωτογράφος ένιωθε ότι πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του και να δημιουργήσει κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο σε σχέση με τους εκατομμύρια άλλους Αμερικανούς που θα φωτογράφιζαν αυτή τη στιγμή. 
Από την άλλη, όντας ένας λάτρης του διαστήματος που ως παιδί ήθελε να γίνει αστροναύτης, για εκείνον το να δει την «Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη» και να την αποτυπώσει όσο το δυνατόν καλύτερα ήταν ήδη από τα 7 του χρόνια ένα όνειρο ζωής.
Ψάχνοντας τις ώρες και τις διαδρομές όλων των πτήσεων εκείνη την ημέρα, ανακάλυψε ότι 
η Southwest Airlines θα πραγματοποιούσε μία πτήση από το Πόρτλαντ προς το Σαιντ Λούις, η οποία πιθανώς θα ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Το μόνο του πρόβλημα πλέον ήταν ότι χρειαζόταν μία θέση σε παράθυρο και γι’ αυτό πήρε μαζί του 600 δολάρια προκειμένου να δωροδοκήσει κάποιον από τους επιβάτες.
Ευτυχώς για εκείνον, όμως, δεν χρειάστηκε να ξοδέψει άλλα λεφτά, αφού με το που 
εξήγησε στους αεροσυνοδούς στην πύλη το πρόβλημά του αυτοί έσπευσαν να του βρουν μία θέση δίπλα σε παράθυρο στην πρώτη σειρά, ενώ ο πιλότος βγήκε ο ίδιος και καθάρισε το παράθυρο του Τζον, ώστε να έχει μία πεντακάθαρη θέαση της έκλειψης. Επιπλέον, κατάφεραν να πάρουν έγκριση και να πραγματοποιήσουν 5 στροφές των 180 μοιρών, 
όταν η έκλειψη βρισκόταν σε πληρότητα.
Ο Τζον περιέγραψε την στιγμή της ολικής έκλειψης στο Inc, το οποίο έχει χαρακτηρίσει 
την φωτογραφία ως την πιο εκπληκτική της ιστορίας: «Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από 
το φως της ημέρας βρεθήκαμε στην πλήρη νύχτα. Σε όλους κόπηκε η ανάσα και επικράτησε πλήρης σιγή. Και εγώ απλά συγκεντρώθηκα στο να βγάλω αυτές τις λήψεις. Χρησιμοποίησα ό,τι έχω μάθει σε όλη τη φωτογραφική μου καριέρα και μέσα σε αυτά τα δύο λεπτά τράβηξα περισσότερες από 1.200 φωτογραφίες».
Η αποκάλυψη της τελικής εκτύπωσης - φωτογραφικό μωσαϊκό με το όνομα «108» έγινε 
κατά την επέτειο του ενός χρόνου της «Μεγάλης Αμερικανικής Έκλειψης», με το Twitter –όπου ο Τζον άρχισε να δουλεύει στο μεσοδιάστημα– να κάνει ζωντανή μετάδοση των αποκαλυπτηρίων από 33 διαφορετικά γραφεία του σε όλο τον κόσμο με το hashtag #eclipse108. Επιπλέον, η Southwest Airlines φρόντισε να μεταφέρει την οικογένεια του 
Τζον στη Νέα Υόρκη για το γεγονός, ενώ δημιούργησε ένα βίντεο στο όποιο βλέπουμε 
την πορεία του φωτογράφου προς την εκπλήρωση του ονείρου του.
-  http://www.economy365.gr/article/92232/i-pio-ekpliktiki-fotografia-tis-istorias-travihtike-sta-39000-podia-se-mia-emporiki
~*~

#eclipse108

A year ago, millions came together and witnessed one of the most beautiful moments in history. My dream was to capture this from a unique view to remind us of our place in the universe and to stay united in our humanity. Thank you for sharing that vision.
~*~
#eclipse108
 Sep 4
It's a shockingly fabricated image. The eclipsed Sun has been severely repositioned, if you look closely you see the Sun above lake Cascade which means to the northeast of the aircraft... this is just impossible.
And some many other things are wrong in the image.

Incredibly stunning photo!
Incredibly stunning photo! "If people sat outside and looked at the stars each night,
I'll bet they'd live a lot differently. When you look into infinity,
you realize that there are more important things than what
people do all day." - Bill Watterson | Calvin & Hobbes

Nothing is permanently perfect. But there are perfect moments..." Thanks for sharing with us Thanks for sharing with us 🌖🌗🌘🌑 

#eclipse108

Dear - my hope is for you to see this print as you’ve been my source
of inspiration to find purpose in my work. This was taken on a Southwest flight which coincidentally illustrates your vision for to be the SW Airlines of Space.
Thanks for all you do 🙏🏻🌎

I'll just leave this here and go to bed now. The Milky Way and aurora plus a few satellites.
I've never seen the Milky Way so brilliantly bright before!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου