Υλικά για τις φακές
- 350 γρ. φακές ψιλές
- 2 καρότα, σε κομματάκια
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 ½ κ.σ. κίτρινη πάστα κάρι
- 1500 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. σπανάκι baby
- 400 ml γάλα καρύδας (παχύρρευστο)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λάιμ
- σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
φρεσκοβρασμένο ρύζι Basmati ή Jasmine
- 2 καρότα, σε κομματάκια
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 ½ κ.σ. κίτρινη πάστα κάρι
- 1500 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. σπανάκι baby
- 400 ml γάλα καρύδας (παχύρρευστο)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λάιμ
- σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
φρεσκοβρασμένο ρύζι Basmati ή Jasmine
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Εκτέλεση
1) Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
2) Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) σε κατσαρόλα και σοτάρουμε
το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
3) Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και την πάστα (ή τη σκόνη) κάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματα των υλικών.
4) Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις στραγγισμένες φακές, τις ανακατεύουμε λίγο
με τα αρωματικά και τα λαχανικά και περιχύνουμε με το νερό (ή τον ζωμό). Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά
και αφήνουμε να μαγειρευτούν με ανοιχτό καπάκι, για περίπου 35-40 λεπτά.
Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό επιπλέον.
με τα αρωματικά και τα λαχανικά και περιχύνουμε με το νερό (ή τον ζωμό). Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά
και αφήνουμε να μαγειρευτούν με ανοιχτό καπάκι, για περίπου 35-40 λεπτά.
Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό επιπλέον.
5) Προς το τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι.
Έπειτα από 1-2 λεπτά κι όταν μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε το γάλα καρύδας
και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, στύβουμε το χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Έπειτα από 1-2 λεπτά κι όταν μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε το γάλα καρύδας
και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, στύβουμε το χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
6) Σερβίρουμε το κάρι ζεστό πάνω σε φρεσκοβρασμένο ρύζι Basmati ή Jasmine, γαρνίροντάς το με λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο.
https://www.madameginger.com/syntages/syntages-mageirikis/ospria/fakes-kari-me-gala-karudas/?fbclid=IwAR12Eo8Yj43XzQ0j77nB2UspZqHPEy9V9pRKnfSHtPX4_aufvEbEokZfW3U
https://www.madameginger.com/syntages/syntages-mageirikis/ospria/fakes-kari-me-gala-karudas/?fbclid=IwAR12Eo8Yj43XzQ0j77nB2UspZqHPEy9V9pRKnfSHtPX4_aufvEbEokZfW3U
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου