Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Η Μέγκαν είναι η νέα Γουάλις Σίμπσον

i-istoria-epanalambanetai-i-megkan-einai-i-nea-goualis-simpson
Η είσοδος της Μέγκαν Μαρκλ στη βρετανική βασιλική οικογένεια «χτύπησε καμπανάκια» στο παλάτι, θυμίζοντας σε όλους μια αντίστοιχη αλλά πολύ πιο πονεμένη ιστορία. Αυτή της Γουάλις Σίμπσον, της πρώτης διαζευγμένης Αμερικανίδας που μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πριν από πολλές δεκαετίες.
Τότε η οργή του παλατιού ήταν τόσο μεγάλη που ο Εδουάρδος ο Ή λίγους μήνες αφότου στέφθηκε βασιλιάς το 1936 αναγκάστηκε να παραιτηθεί για να παντρευτεί την Σίμπσον, προκαλώντας έναν σεισμό που συντάραξε το Ηνωμένο Βασίλειο, παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.  

ΦΩΤΟ: EPA
ΦΩΤΟ: EPA

Βέβαια, η Μέγκαν δεν πέρασε τέτοιες περιπέτειες, αφού πλέον το παλάτι έχει εκσυγχρονιστεί και την αποδέχτηκε χωρίς φασαρίες. 

REUTERS
REUTERS

Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι η ιστορία θα επαναλαμβανόταν σε τέτοιο βαθμό που ο Χάρι και η Μέγκαν θα έφευγαν από το παλάτι όπως είχαν κάνει ο Εδουάρδος και η Σίμπσον. 

REUTERS
REUTERS

Ποια ήταν η Γουάλις Σίμπσον 

Η Γουάλις Σίμπσον (Wallis Simpson, γεννημένη ως Μπέσι Γουάλις Γουόρφιλντ Bessie Wallis Warfield, 19 Ιουνίου 1896 - 24 Απριλίου 1986) ήταν η σύζυγος του Πρίγκιπα Εδουάρδου, Δούκα του Ουίνδσορ.
Γεννήθηκε στην Σκουέρ Κότατζ στο Μπλου Ρίντζ Σάμμιτ της Πενσυλβάνια και ήταν η κόρη του Τίκλ Γουάλις Γουόρφιλντ και της Αλίκης Μόνταγκιου.
Η Σίμπσον ήταν παντρεμένη τρεις φορές. Πρώτα παντρεύτηκε τον Έρλ Γουίνφιλντ Σπένσερ Τζ., έναν αεροπόρο του Αμερικάνικου Ναυτικού. Το 1928 παντρεύτηκε τον Ερνέστο Άλντριχ Σίμπσον, Αγγλοαμερικανό ναυτικό διευθυντή και πρώην αξιωματικό. Ο τρίτος της γάμος ήταν με τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, Δούκα του Ουίνδσορ (πρώην βασιλιάς Εδουάρδος Η΄) το 1937. 

wikipedia
wikipedia

Η σχέση της με τον Εδουάρδο ήταν επεισοδιακή. Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1931 όταν ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Σίμπσον, έγιναν γρήγορα εραστές κάτι που ανησύχησε παρά πολύ το Παλάτι. Σε ένα πάρτι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, την παρουσίασε στη μητέρα του, και ο πατέρας του εξοργίστηκε, κυρίως λόγω ότι ήταν δυο φορές διαζευγμένη. 

wikipedia
wikipedia

Όταν ο Εδουάρδος ανέβηκε στο θρόνο θέλησε να την παντρευτεί επίσημα, ο Στάνλεϋ Μπολντουιν, πρωθυπουργός της Αγγλίας προειδοποίησε τον Εδουάρδο δεν θα γινόταν δεκτή από την αγγλική κοινωνία ως βασίλισσα. Ο Εδουάρδος παραιτήθηκε από τον θρόνο στις 11 Δεκεμβρίου 1936, προκειμένου να παντρευτεί την Γουάλις. Μετά την παραίτησή του έφυγαν από τη χώρα και εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι και στις 3 Ιουνίου 1937 παντρεύτηκαν.
Το 1972 ο Εδουάρδος πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, και η Γουάλις παρέμεινε στο Παρίσι μέχρι τον θάνατό της, στις 24 Απριλίου 1986 σε ηλικία 89 ετών. Θάφτηκε δίπλα στον σύζυγό της, στο Φρόγκμορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου