Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Περισσότερα από 50.000 βρέφη και νήπια εκτιμάται ότι δεν θα κατορθώσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του οποίου επιτρέπεται δωρεάν η φύλαξή τους σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.


Χιλιάδες εργαζόμενες και άνεργες μητέρες έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Χιλιάδες εργαζόμενες και άνεργες μητέρες έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν αιτήσεις 
-καταληκτική ημερομηνία είναι στις 2 Αυγούστου- 
για την ένταξή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ωστόσο, 
σύμφωνα με τους αρμοδίους, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.
Η χρηματοδότηση, που ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, επιτρέπει τη φιλοξενία 60.000-62.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Ομως, όπως εκτιμά ο πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, ο αριθμός των αιτήσεων θα ξεπεράσει τις 110.000, ενδεχομένως και τις 120.000, δηλαδή τα μισά παιδιά δεν θα κατορθώσουν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Μοναδική λύση για να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερες δικαιούχες μητέρες, σύμφωνα με την κοινωνική επιτροπή της ΚΕΔΕ, είναι η αύξηση κατά 100 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης....
[...]
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα
Μέχρι τις 2 Αυγούστου, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, οι δικαιούχες μητέρες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» που επιτρέπει τη φιλοξενία των παιδιών τους σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
Οι αιτήσεις διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑA 
(www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html).
Να τονιστεί επίσης ότι οι αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»...
[...]

τό διάβασα ΕΔΩ: http://www.ethnos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου