Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο των παλαιών καπναποθηκών «Κεράνης» είναι πλέον μια πραγματικότητα μετά από διαπραγματεύσεις και προσπάθειες μιας δεκαετίας και πλέον.


Σε κτίριο της «Κεράνης» μεταφέρονται τα δικαστήρια του Πειραιά

Το «πράσινο φως» έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για τη μεταστέγαση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο κτίριο «Κεράνης» επί της οδού Θηβών.
Ο πρωθυπουργός αποδεχόμενος την πρόταση του κ. Αθανασίου έδωσε οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα στέγασης των Πειραϊκών δικαστηρίων. Η μεταστέγαση θα ξεκινήσει το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί έως την εκπνοή του τρέχοντος έτους.
Η μετεγκατάσταση όλων των δικαστηρίων του Πειραιά σε ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του Δημοσίου στο πρώτο λιμάνι της χώρας, συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Δημόσιο, λόγω των υψηλών μισθωμάτων που καταβάλλει επί σειρά ετών το υπουργείο Δικαιοσύνης για αυτές τις δικαστικές υπηρεσίες. Σήμερα, οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά στεγάζονται σε οκτώ διαφορετικά κτίρια, επιβαρύνοντας σημαντικά τον κρατικό κορβανά.
Το κτίριο «Κεράνης» ανασκευάστηκε μεν πλήρως το 2002, αλλά έκτοτε παρέμεινε αναξιοποίητο. Το νέο πλέον δικαστικό Πειραϊκό Μέγαρο έχει εμβαδόν 29.000 τετραγωνικά μέτρα, αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους και υπόγειο, ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας.
Τη σχετική προκαταρκτική μελέτη για την εγκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο νέο κτίριο εκπόνησε η «Θέμις Κατασκευαστική», που είναι ο φορέας κατασκευής των κτιριακών υποδομών που εξυπηρετούν το έργο Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά συγκροτούνται από το Εφετείο - Εισαγγελία Εφετών, Πρωτοδικείο - Εισαγγελία Πρωτοδικών, Διοικητικό Εφετείο, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πταισματοδικείο, Ελεγκτικό Συνέδριο, Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής, Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολόγιο και Ιατροδικαστική υπηρεσία.
τό διάβασα ΕΔΩ: http://www.ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου