Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η κατάρρευση του Αλ-Τζαζίρα...




Αυτή η επέλαση των πολιτών στους δρόμους της Αιγύπτου δεν έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα ..ποτέ μα ποτέ...Επέλαση που επέβαλε και στις δυνάμεις καταστολής και στο στρατό να παραδοθούν πλήρως στη θέληση του λαού
Το Υπουργείο Εσωτερικών πριν λίγες ώρες έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται πλήρως στο πλευρό των πολιτών και οι μπάτσοι αρνήθηκαν να έρθουν σε σύγκρουση με τον λαό...Λες και μπορούσαν;;;; Με τόσο κόσμο στους δρόμους και στις πλατείες, οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις μιλάνε σήμερα για πάνω από 30.000.000 πολίτες, καμία δύναμη καταστολής δεν θα μπορέσει να συγκρουστεί του....Οι εικόνες που μεταδίδουν τα αραβικά και ξένα κανάλια είναι πέρα από κάθε περιγραφή. 
Μαύρη κουκκίδα είναι το Αλ-Ατζαζίρα. 
Το κανάλι αυτό κατέρρευσε και έπεσε στα μάτια των πολιτών στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο γιατί έγινε φερέφωνο των Αδελφών Μουσουλμάνων. 
Εδώ και τρεις μέρες καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να μεταδίδει εικόνα κυριαρχίας των οπαδών του Μόρσι στις πλατείες και δρόμους της Αιγύπτου. 
Το Αλ-Τζαζίρα εδώ και δυο χρόνια συνεχώς έχανε την αξιοπιστία του και μετατράπηκε σε κανάλι παραπληροφόρησης και προπαγάνδας των Αδελφών Μουσουλμάνων, έγινε το κανάλι που προωθούσε με όλα τα μέσα ενημέρωσης και εκπομπές και δελτία ειδήσεων την πολιτική στρατιωτική παρέμβαση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στον αραβικό κόσμο. 
Η γραμμή είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει και να καταρρέει η τηλεθέαση του από 45.000.000 που είχε πριν τρία χρόνια τώρα ούτε 5.000.000 τηλεθεατές σε όλο τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο. Και τον εγκαταλείψουν πολλά και μεγάλα ονόματα δημοσιογράφων και τεχνικών. 
Σήμερα μαζί με την ήττα του σχεδίου του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο θα υποστεί ήττα και το κανάλι Αλ-Τζαζίρα...

Nasim Alatras    - Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου