Σελίδες

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

....το...μυστικό της Σατωβριάνδου...ένα διαφορετικό ..Σατωμπριάν...!




Η παράδοση ξεκινάει από το 1951, όταν ο κυρ Σταύρος...
ο οποίος μέχρι τότε έψηνε - και αυτός - σε καροτσάκι 
στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγει στην οδό Σατωβριάνδου 
το σουβλατζίδικο Λευτέρης ο Πολίτης από το όνομα 
του γιου του. 
Ο Λευτέρης συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του 
και την περνάει και στο γιο του Τάσο, που είναι μαζί του 
στο μαγαζί. 
Στο Λευτέρη θα φάτε όλα κι όλα δύο πράγματα. Πίτα με μπιφτέκι 
–κυρίως, και για τους τολμηρούς χειροποίητο σουτζούκι. 
Τολμηρούς, γιατί είναι πολύ καυτερό. 
Στο Λευτέρη δεν υπάρχει τίποτα άλλο, ούτε σαλάτα ούτε πατάτες. 
Υπάρχει όμως από τις 10 το πρωί κόσμος που περιμένει σε ουρά 
για ένα του τυλιχτό. 
Το μπιφτέκι του είναι σκέτος μοσχαρίσιος κιμάς χωρίς κανένα 
μπαχαρικό και ψήνεται σε μαντέμι. 
Στη συνέχεια τυλίγεται σε πίτα μαλακωμένη στο ζουμί 
του μπιφτεκιού που ψήνεται. 
Το αποτέλεσμα το απολαμβάνουν σε δημοκρατική συνύπαρξη 
ο μάστορας στο διάλειμμά του, ο αλλοδαπός πλανόδιος 
και ο χρηματιστής που ξέρει από μπλου τσιπ και το μυστικό 
της Σατωβριάνδου.
Χρήσιμο: 
Το σουτζούκι του, που το φτιάχνει μόνο χειμώνα, 
μοσχοβολάει κύμινο, μπαχάρι, κόκκινο καυτερό πιπέρι 
και κάποια ακόμα συστατικά που ο Λευτέρης δε μοιράζεται...

πηγή : Petros Papadakis‎ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου