Σελίδες

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πατάτες με κρεμμυδάκια και μπέικον

Πατάτες με κρεμμυδάκια και μπέικον

Υλικά
-600 γρ. πατάτες πολύ μικρές
-2 δαφνόφυλλα...

-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κουτ. σούπας λάδι
-5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
-λάδι για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό 
με τα φύλλα δάφνης, για 3-4 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται λίγο. 
Σουρώνουμε τις πατάτες (τις κόβουμε στη μέση αν είναι σχετικά μεγάλες) 
και αφού τις στεγνώσουμε, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξεροψηθούν. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο για 5 λεπτά. 
Παράλληλα, τσιγαρίζουμε σε 1 κουταλιά λάδι το μπέικον, 
μέχρι να γίνει τραγανό. 
Αφήνουμε το μπέικον να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας και έπειτα 
ανακατεύουμε καλά σε μπολ όλα τα υλικά. 
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου