μαρμελάδα πεπόνι
υλικά :
- 1 κιλό πεπόνι τη σάρκα
- 1/2 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
- 2 κ.γ. λεμόνι
- 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
Πως το κάνουμε:
εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους.
- Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατη φωτιά.
- Προσέχουμε να μην κολλήσει ανακατεύοντας πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
- Μετά από καμιά ώρα ή όταν αρχίσει να μοιάζει με μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην μας αρπάξει και ανακατεύουμε πιο συχνά.
- Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
- Κάνουμε τό... κόλπο μέ τό πιατάκι,
- και όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τη βανίλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου