Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

μαρμελάδα πεπόνι

 

          

 

            υλικά :

  • 1 κιλό πεπόνι τη σάρκα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
  • 2 κ.γ. λεμόνι
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Πως το κάνουμε:

        εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους.
  2. Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατη φωτιά.
  3. Προσέχουμε να μην κολλήσει ανακατεύοντας πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
  4. Μετά από καμιά ώρα ή όταν αρχίσει να μοιάζει με μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην μας αρπάξει και ανακατεύουμε πιο συχνά.
  5. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
  6. Κάνουμε τό... κόλπο μέ τό πιατάκι, 
  7. και όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τη βανίλια.

... καλή επιτυχία !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου