Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

...ένας Άνθρωπος-Επιστήμονας πού έμαθα τήν ύπαρξη του
μετά τόν θάνατο του, με μάγεψε !!!
Ο Ομότιμος Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ με το πάθος του για το επιστημονικό του αντικείμενο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη και καλλιέργεια της δημοτικής γλώσσας.
«Οι γλώσσες ακολουθούν τις κοινωνίες. Οταν χειροτερεύουν οι κοινωνίες, χειροτερεύουν οι έννοιες που διέπουν τη ζωή, χειροτερεύει και η γλώσσα που τις εκφράζει», υποστήριζε ο ίδιος.
Γεννήθηκε το 1935 στη Μόρνα (Σκοτεινά) της Πιερίας. Αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ όπου είχε δασκάλους του, μεταξύ άλλων, τους Εμμανουήλ Κριαρά, Ιωάννη Κακριδή, Λίνο Πολίτη, Απόστολο Βακαλόπουλο και Νικόλαο Ανδριώτη.
Εργάστηκε στην εκπαίδευση ως καθηγητής, σχολικός σύμβουλος, ενώ ήταν επικεφαλής των συγγραφικών ομάδων οι οποίες, με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, έγραψαν τα βιβλία «Νεοελληνική γλώσσα» για το γυμνάσιο και «Εκφραση - Εκθεση» για το λύκειο. Ασχολήθηκε με θέματα γλώσσας, διδασκαλίας της γλώσσας και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών δίνοντας πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις από φορείς και πανεπιστήμια.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα (31 Ιουλίου) στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου