Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

πέστο βασιλικού




 




                                                            ... πέστο βασιλικού
                                        ... γιά μακαρόνια, πατάτες καί
                                        κάποιες σαλάτες !



      υλικά :
  • ένα ματσακι βασιλικο
  • 50 γρ κουκουναρι, καβουρδισμενο
  •  50 γρ ελαιολαδο, περίπου
  • 70 με 80 γρ Παρμεζάνα η  Peccorino
  • σκορδο
  • αλατι ,πιπέρι
     - φτιάχνει περίπου 2 μέτρια βαζάκια

     εκτέλεση :
  1. σέ ενα μπελτερ βαζουμε το σκορδο και το παταμε για καμποσες φορες .
  2. ριχνουμε και τον βασιλικο  και λιγο ελαιολαδο και το δουλευουμε για λιγο.
  3. τριβουμε το τυρι στην ξυστρα, που τριβουμε την ντοματα 
  4. και το βαζουμε και αυτό  μεσα και λιγο λαδι ( με το λαδι θα το προσεξετε  εσεις αν θα χρειαστει  πανω απο 50 γρ γιατι την συνταγη εγω την εκανα στα κουτουρου)
  5.  βαζουμε και το κουκουναρι,το αλατι, {οχι πολυ } αν θελετε και πιπερι 
  6. και το περνατε με το μπερτερ,να πολτοποιηθεί καλα!
  7. το πεστο δεν πρεπει να πεφτει ευκολα,απο το κουταλι!
  8. με αυτο τον τρ0πο το συντηρούμε, για καμποσο καιρο!
  9. το βαζουμε σε βαζo και το κραταμε στο ψυγειο,
  10. του ριχνουμε απο πανω λιγο λαδι , 
  11. ... σε 10 λεπτα περίπου... ειναι ετοιμο !


Ρ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου