... πέστο βασιλικού
... γιά μακαρόνια, πατάτες καί
κάποιες σαλάτες !
υλικά :
- ένα ματσακι βασιλικο
- 50 γρ κουκουναρι, καβουρδισμενο
- 50 γρ ελαιολαδο, περίπου
- 70 με 80 γρ Παρμεζάνα η Peccorino
- σκορδο
- αλατι ,πιπέρι
εκτέλεση :
- σέ ενα μπελτερ βαζουμε το σκορδο και το παταμε για καμποσες φορες .
- ριχνουμε και τον βασιλικο και λιγο ελαιολαδο και το δουλευουμε για λιγο.
- τριβουμε το τυρι στην ξυστρα, που τριβουμε την ντοματα
- και το βαζουμε και αυτό μεσα και λιγο λαδι ( με το λαδι θα το προσεξετε εσεις αν θα χρειαστει πανω απο 50 γρ γιατι την συνταγη εγω την εκανα στα κουτουρου)
- βαζουμε και το κουκουναρι,το αλατι, {οχι πολυ } αν θελετε και πιπερι
- και το περνατε με το μπερτερ,να πολτοποιηθεί καλα!
- το πεστο δεν πρεπει να πεφτει ευκολα,απο το κουταλι!
- με αυτο τον τρ0πο το συντηρούμε, για καμποσο καιρο!
- το βαζουμε σε βαζo και το κραταμε στο ψυγειο,
- του ριχνουμε απο πανω λιγο λαδι ,
- ... σε 10 λεπτα περίπου... ειναι ετοιμο !
Ρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου