Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

* θαυματουργό ελαιόλαδο γιά πάντα...*
Θα εκπλαγείς από το πόσο θαυματουργό είναι το ελαιόλαδο και πόσο πιο εύκολη κάνει τη ζωή σου χρησιμοποιώντας το ως προϊόν περιποίησης. Προτίμησε το παρθένο ελαιόλαδο αφού δεν έχει προσμίξεις, αποτελείται από φυσικά συστατικά και περιέχει βιταμίνες Α και Ε, που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντάς σε από τον ήλιο και τη ρύπανση. Μάθε πώς να περιποιήσαι το σώμα και το πρόσωπο σου απλά με λίγες σταγόνες...
Μαλλιά: αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να απλώσεις λίγο ελαιόλαδο σε νωπά μαλλιά και να τα τυλίξεις με μία ζεστή πετσέτα. Άφησέ τα 20 λεπτά και θα είναι σαν να τους έχεις βάλει μάσκα. Γίνονται πιο απαλά και ανακτούν την παλιά τους λάμψη.
Με λίγο ελαιόλαδο στα μαλλιά θα δεις διαφορά στην υφή αλλά και στην όψη.
Με λίγο ελαιόλαδο στα μαλλιά
θα δεις διαφορά στην υφή
αλλά και στην όψη.
Πρόσωπο: εάν νιώθεις το δέρμα σου ξηρό και ταλαιπωρημένο, ανανέωσέ το με ένα απαλό μασάζ και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου. Δώσε ιδιαίτερη βάση στα σημεία που είναι πιο σκληρά και έχουν σημάδια.
Ντεμακιγιάζ: λίγο ελαιόλαδο πάνω σε βαμβάκι αφαιρεί και το εντονότερο μακιγιάζ ματιών(βλ. smokey-eye)
Χείλη: το ελαιόλαδο μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει το λιποζάν και να δυναμώσει σκασμένα και ταλαιπωρημένα χείλη.
Με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, έχεις και μαλακά χέρια και υγιή νύχια!
Με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου,
έχεις και μαλακά χέρια και
υγιή νύχια!
Νύχια: επειδή ανήκει σε ένα από τα φετίχ των γυναικών, δεν είναι ανάγκη να τρέχεις στην αισθητικό σου κάθε φορά που βγάζεις παρανυχίδες! Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και βύθισε τα ‘τραυματισμένα’ νύχια σου σε ένα μπολ με ζεστό ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Θα μαλακώσουν αμέσως και θα είναι πιο εύκολο να αφαιρέσεις πετσάκια αλλά και να γίνουν και πάλι υγιή.
Χέρια: ξέχνα βαζελίνη και κρέμες που συνήθως αποδεικνύονται αναποτελεσματικές και κάνε το εξής: άλειψε τα χεράκια σου με λίγο ελαιόλαδο, βάλε λεπτά βαμβακερά γάντια και κοιμήσου. Ενδείκνυται για χειμώνα, εκτός αν θες να βγάλεις την μπέμπελη μέσα στο καλοκαίρι!
Σώμα: σίγουρα θα βρεις λίγο χρόνο για ένα χαλαρωτικό, αγχολυτικό αφρόλουτρο! Πρόσθεσε μερικές κουταλιές ελαιόλαδου στο νερό για να μαλακώσει και να ενυδατωθεί το δέρμα σου. Αν και σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει μία φορά αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα και γιασεμί για έξτρα άρωμα!
Πέλματα: πολλές από εμάς υποφέρουμε από σκληρά πέλματα και πατούσες και η ελαφρόπετρα δεν τα μαλακώνει όσο θα ήθελες. Τρίψε λίγο ελαιόλαδο στα σημεία που είναι πιο άγρια και κοιμήσου για να έχουν χρόνο να ‘θεραπεύσουν’ το πόδι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ελαιόλαδο μπορεί να περιέχεται ως συστατικό σε κάποια καλλυντικά, γι αυτό τσέκαρε πάντα τι αγοράζεις. Αυτά που διαθέτουν ελαιόλαδο, είναι και τα πιο αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου