ένα υπέροχο κι ελαφρύ γλυκό με φρούτα
υλικά
• 6 ασπράδια αβγών
• 1 1/2 φλιτζ. Ζάχαρη
• 3/4φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά της σούπας άχνη
• 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
• Λίγη βανίλια για άρωμα
• 1 1/2 φλιτζ. Ζάχαρη
• 3/4φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά της σούπας άχνη
• 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
• Λίγη βανίλια για άρωμα
διαδικασία
Σ’ ένα μίξερ χτυπάτε τα’ ασπράδια,
προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια,
όταν η μαρέγκα σφίξει προσθέτετε το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να σφίξει περισσότερο.
-Έπειτα πασπαλίζετε μία λαδόκολλα με λίγη ζάχαρη και φτιάχνετε κυκλικούς κώνους με τη βοήθεια ενός κορνέ,
αφήνοντας κενό στην κορυφή, απ’ όπου θα τους γεμίσετε στη συνέχεια.
-Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 95οC για 1 ώρα,
αφήνετε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο
χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Όταν οι μαρέγκες είναι έτοιμες,
βάζετε λίγη σαντιγί πάνω και μέσα και γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας.
Σ’ ένα μίξερ χτυπάτε τα’ ασπράδια,
προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια,
όταν η μαρέγκα σφίξει προσθέτετε το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να σφίξει περισσότερο.
-Έπειτα πασπαλίζετε μία λαδόκολλα με λίγη ζάχαρη και φτιάχνετε κυκλικούς κώνους με τη βοήθεια ενός κορνέ,
αφήνοντας κενό στην κορυφή, απ’ όπου θα τους γεμίσετε στη συνέχεια.
-Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 95οC για 1 ώρα,
αφήνετε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο
χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Όταν οι μαρέγκες είναι έτοιμες,
βάζετε λίγη σαντιγί πάνω και μέσα και γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας.
τό... γλυκάκι σας είναι έτοιμο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου