Σελίδες

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

" Ινδική κουζίνα "


Συντάχθηκε απο την Hlianna

Η ινδική κουζίνα «παντρεύει» τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσδίδουν τα καρυκεύματα με απλά, καθημερινά προϊόντα, όπως το γάλα και το γιαούρτι. 
Φημίζεται για τα μπαχαρικά της.

Πραγματικά, ακόμη και τα βραστά λαχανικά  έχουν γεύση από μπαχαρικά. 
Τα κυριότερα είναι ο κόλιανδρος, η δάφνη, το κύμινο και το κάρι. 
Από την Ινδία, επίσης, προέρχεται το πιπέρι, το σινάπι, η κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Στην Ινδία κάθε καλός μάγειρας φτιάχνει ένα κάρι -μίγμα από τριμμένα αρωματικά μπαχαρικά, όπως καρδάμωμο, κανέλα, γαρύφαλλο, κύμινο, μοσχοκάρυδο και κουρκουμά. 
Το μείγμα μπαχαρικών φυλάγεται μέσα σε βάζο στην κουζίνα και χρησιμοποιείται 
σε όλα σχεδόν τα φαγητά

Οι Ινδουιστές της Ινδίας έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ίσως χορτοφαγική κουζίνα 
του κόσμου. 
*Χρησιμοποιούν δημητριακά, όσπρια, (φακές, μπιζέλια και φασόλια) και ρύζι 
με πολλή φαντασία, δημιουργώντας μιαν ευρύτατης ποικιλίας αλλά χωρίς κρέας κουζίνα.
Οι Ινδοί μάγειροι παρασκευάζουν τα νοστιμότατα τσάτνι (chutneys), λαχανικά και φρούτα με πολλά μπαχαρικά, που χρησιμοποιούνται ως παράπλευρα πιάτα.
- Φτιάχνουν επίσης μικρομεζεδάκια, τα idlis, πίτες από ρύζι και φακές που γίνονται στον ατμό,  
τα pakoras, λαχανικά που τηγανίζονται σε κουρκούτι από ρεβίθια και jalebis
κάτι σαν αλμυρά ορεκτικά που γίνονται μουσκεύοντας ένα τηγανισμένο κουρκούτι από 
αλεύρι σιταριού και ρεβιθιού σε γλυκό σιρόπι.  
*Οι Raytas είναι γιαούρτι με φρούτα ή λαχανικά, όπως το δικό μας τζατζίκι. ’

Αλλες σπεσιαλιτέ είναι τα biryani, μια οικογένεια από περίπλοκα πιάτα ρυζιού μαγειρεμένα 
με κρέατα ή γαρίδες, τα samosa, πάστες νιφαδωτές, βαθυτηγανισμένες, 
το korma,αρνί με κάρι με μια παχιά σάλτσα που περιέχει τριμμένα φιστίκια και γιαούρτι,  
masala, η ξηρή ή βρεγμένη βάση για το κάρι και μεγάλη ποικιλία από ψωμιά και καυτερά μπισκότα, όπως naan, pappadam, parathas και chapatis.
 
Στη νότια Ινδία και ειδικότερα στην ιστορική περιοχή της Telingana, ή της Andhra, 
το φαγητό καρυκεύεται με φρέσκες πιπεριές τσίλι και μπορεί να είναι πάρα πολύ καυτερό. 
- Το αρνίσιο κρέας είναι το σπουδαιότερο που σερβίρεται στη βόρεια Ινδία. 
Παρασκευάζεται με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους, όπως κεμπάπ, διάφορα κάρι, 
ψητά και σε πιάτα ρυζιού. 

Πριν από την ανεξαρτησία της Ινδίας η κουζίνα Mughal εθεωρείτο ανάμεσα στις 
πιο πλούσιες του κόσμου. 
Αυτή γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της ισλαμικής αυτοκρατορίας του μεγάλου βασιλείου Mughal. Βασίζεται κύρια, εξαιτίας θρησκευτικών και γεωγραφικών περιορισμών, στο αρνί. Παρασκευάζεται κύρια ψητό ή στα κάρβουνα, επίσης σε κεμπάπ και τα λεγόμενα ξηρά κάρι, σε αντιδιαστολή προς την τύπου στιφάδου μαγειρική της νότιας Ινδίας. 

- Στην Ινδία οι εορτασμοί και οι γιορτές χαρακτηρίζονται από γλέντι και διασκέδαση. 
Ανάμεσα στις κυριότερες γιορτές είναι :
*η Onam, που γιορτάζεται η συγκομιδή του ρυζιού, 
*η Diwali, που σημειώνει την αρχή του καινούργιου χρόνου των Ινδουιστών; 
*η Dashera, που σημειώνει το θρίαμβο του καλού πρίγκηπα Rama πάνω στο κακό και 
*η Holi, ο εορτασμός των φώτων, που τιμάει τον Κύριο Κρίσνα, την ενσάρκωση του θεού Βισνού. 
- Η πεμπτουσία των εορτών αυτών είναι η προσφορά τροφής στους θεούς και τους φίλους.

Πιο συγκεκριμένα, η παραδοσιακή κουζίνα 
χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω συστατικά: ΕΔΩ : www.mageirikesdiadromes.gr


                  




                                           Ινδική κουζίνα Στοκ Εικόνες - εικόνα: 17359484

Σημ.Ρ οι φωτό από τό διαδύκτιο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου