Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Λιγκουίνη ή χυλοπίτες με λαχανικά και αρνίσιο κιμά --- Άπαιχτος συνδυασμός και ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Τα λαχανικά ισορροπούν αυτό το πλούσιο πιάτο και το φρέσκο δεντρολίβανο του δίνει την ξεχωριστεί γευστική νότα. Φτιάξτε και απολαύστε αυτό το φαγητό που θα γίνει το αγαπημένο όλης της οικογένειας.



Υλικά:

- 600 γραμμ λιγκουίνι βρασμένα αλτέντε
- 500 γραμμ αρνίσιος κιμάς ή (200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά και 200 γρ. χοιρινό κιμά)
- ½ φλ.τσαγ λευκό κρασί
- 400 γραμμ ντομάτες κον κασέ
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερυ
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 3 σ.κ σκόρδο
- 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι χοντροκομμένη ρόκα ή σπανάκι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. τριμμένο τυρί (προαιρετικά)


Διαδικασία :

- Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά 
  για 2 λεπτά το ψιλοκομμένο σκόρδο. 
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 6 λεπτά. 
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί. 
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλερυ, το καρότο και σκεπάζουμε. 
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά. 
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε 
  να σιγοβράσει για 25. τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 
  το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δεντρολίβανο, την ρόκα χοντροκομμένη. 
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. 
- Σουρώνουμε, τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με τον κιμά. 
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 
- Αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο τυρί.



lekkas-giorgos.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου