
![]() | ||
| (Για 4 άτομα) | ||
| 1/2 κιλό πένες | ||
| 200 γρ. ντοματίνια | ||
| 400 γρ. ξινομυζήθρα | ||
| 300 γρ. φρέσκο γάλα | ||
| 2 σκελίδες σκόρδο | ||
| 1 κουταλιά ελαιόλαδο | ||
| 1 ματσάκι βασιλικό | ||
| Αλάτι | ||
| Πιπέρι | ||

- Βράζετε τις πένες και τις σουρώνετε.
- Παράλληλα, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσέχοντας να μη βράσει.
- Το μεταφέρετε στο μπλέντερ και το χτυπάτε μαζί με το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι για 2΄
σε δυνατή ταχύτητα για να ετοιμάσετε την κρέμα ξινομυζήθρας.
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση) και το σκόρδο τριμμένο
και στη συνέχεια τα πιέζετε με μια τρυπητή κουτάλα για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Βράζετε για 5΄ και προσθέτετε το βασιλικό χοντροκομμένο και τις πένες.
- Βγάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα ξινομυζήθρας, ανακατεύετε και σερβίρετε.
www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου