Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μακαρόνια με χοιρινό φιλέτο και ρόκα σε άσπρη σάλτσα



recipe image
  • 250 γρ φιλέτο χοιρινό
  •     2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  •     1 μικρό κρεμμύδι
  •     2 σκελίδες σκόρδο
  •     Ελαιόλαδο,    Αλατι, πιπερι
  •     1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (καυτερη )
  •     5-6 μανιτάρια
  •     Λίγο  Sherry
  •     100 ml λευκό κρασί
  •     100 ml ζωμο κρεατος
  •     6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  •     1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
  •     1 χούφτα ρόκα
  •     250 γρ μακαρόνια
Οδηγίες
  1. Έβαλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για τα μακαρονια και το εβαλα να βρασει.
  2.  Φτιάχνω τη σάλτσα:    Έκοψα το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα εβαλα να τσιγαριστουν  λιγο σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  3.  Τραβαω τα φυλλαρακια απο το δενδρολίβανο, ψιλοκόβω  και το ριχνουμε και αυτο στο τηγάνι.    Μόλις τα κρεμμύδια σωταριστουν,  ριχνω  το χοιρινό κρέας κομμένο σε κύβους, πασπαλιζω με πιπέρι και αλάτι.
  4. Τώρα το νερο βραζει για τα τα μακαρόνια, τα ριχνω στο νερό που βράζει, ανακατευω .
  5. Μόλις το κρέας ροδίσει ελαφρά ριχνω και τα μανιτάρια κομμενα σε λεπτές φέτες. Πασπαλίστε με πάπρικα.    Μόλις τα μανιτάρια παρουν και αυτα χρωμα ριχνω Σέρι,  οταν το σέρι εξατμιστεί ριχνω το λευκό κρασί  στο τηγάνι,  αφηνω λιγο να εξατμιστεί . Τέλος ριχνω τον ζωμο στο τηγάνι.
  6. Κατεβαζω την φωτια, εγω εχω μεχρι το 9 και το κατεβαζω στο 5, Τότε ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  7. Για να δεσω τη σάλτσα βαζω το αλεύρι σε ενα μικρο σουρωτήρι και το κουναω λίγο για πεφτει λίγο λιγο μεσα στη σαλτσα και ανακατευω,    αφηνω ένα λεπτό και ειναι ετοιμη η σάλτσα. Μόλις το σπαγγέτι είναι έτοιμο, βαζω σε πιατο
  8. Για τη σάλτσα λείπει ακόμα ένα τελευταίο βήμα: Ριχνω την Ροκα και ανακατεύουμε για λίγο. Και πασπαλιζω με λίγο πιπέρι και αλάτι.
  9. Στη συνέχεια ριχνω τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και ...    Σερβιρω!

                       *mageirikesdiadromes




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου