- 1 φύλλο σφολιάτα
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
- 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα σε καρέ κομμένη
- 1 συσκευασία ξινομυζήθρα περίπου 300 γρ. ή σουρωτό Σίφνου
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Αλείφουμε το ταψί της κουζίνας με λίγο λάδι και βάζουμε τη σφολιάτα επάνω, την τρυπάμε με το πιρούνι και την ψήνουμε στους 200ο περίπου 10 λεπτά.
- Σοτάρω στο λάδι τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να μαραθούν για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτω τη γαλοπούλα , αλατοπίπερο και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αφήνω λίγο στην άκρη να κρυώσουν τα κρεμμύδια.
- Στρώνω τα κρεμμύδια πάνω στη σφολιάτα, βάζω πιπέρι και τέλος θρυμματίζω την ξινομυζήθρα.
- Ψήνω στους 180ο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της τάρτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Μπορεί να μπει αντί για σφολιάτα, ζύμη ψωμιού ή σπιτική σφολιάτα ή άλλη ζύμη.
- Τα κρεμμύδια μπορούμε να τα νεροβράσουμε πρώτα και μετά να τα σοτάρουμε στο τηγάνι. Έτσι θα γίνει πιο ελαφριά.
- Μπορούμε να βάλουμε τη γέμιση στην άψητη ζύμη και να ψήσουμε την πίτα μας κανονικά, αλλά περισσότερο χρόνο .
πηγή : mageirikesdiadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου