Σελίδες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

.... τό αλάτι τήν... κατάλληλη στιγμή




Όλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. 
-Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. 
-Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους για να αποκτήσουν νοστιμιά αλλά και για να διατηρήσουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. 
- Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό εάν θέλουμε 
να 'τα πιάσει' το αλάτι. 
Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες αλλά και για τα τηγανιτά αυγά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου