Σελίδες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η σωστή Αματριτσιάνα --- Τα μυστικά της πάστας που λατρεύεται στη Ρώμη.




Η Αματριτσιάνα, 
πήρε το όνομά της από ένα μικρό μεσαιωνικό ορεινό 
χωριό του Lazio, το Amatrice. 
Διάσημο για την ομώνυμη σάλτσα του, 
λέγεται ότι οι περισσότεροι μάγειρες του Βατικανού προέρχονται 
...από το συγκεκριμένο χωριό. 
Για μια σωστή αματριτσιάνα χρειαζόμαστε μόνο τα 5 P: 
Pasta, 
Pancetta, 
Pomodoro, 
Peperoncino, 
Pecorino 
(Πάστα, Πανσέτα, Ντομάτα, Πιπεριά, Πεκορίνο). 
*Και... φυσικά κρασί. 
--------------------------------------------------------->
 
 τί...θά χρειαστούμε :

-400 γρ. ριγκατόνι
-400 γρ. ντομάτες
-100 γρ. πανσέτα καπνιστή
-μισό ποτήρι κρασί 
-λίγο φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 πιπεριά μικρή καυτερή (peperoncino)
-60 γρ. τυρί πεκορίνο ρομάνο 
-αλάτι και πιπέρι

 πώς.... θά τό φτιάξουμε :


-Κόβουμε την πανσέτα σε λεπτά κομμάτια και τη σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. 
-Προσθέτουμε το σκόρδο να σoταριστεί και το πεπεροντσίνο. 
-Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
-Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά. 
-Βράζουμε τα ριγκατόνι αλ ντέντε, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. -Προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε καλά. 
- καί... σερβίρουμε. 
 { ...στοιχεία από : marieclaire.gr }

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου